Görkem Aslan, Yusuf Kılıç ve Ali Efe Akbaba'dan oluşan genç erkek kata milli takımı, Hırvatistan’da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Balkan Karate Şampiyonası'nda, 2021 Balkan Şampiyonu oldu. Görkem Aslan bireysel kata yarışmasında da birinciliği elde etti.

Hırvatistan’ın Rijeka şehrinde 26-28 Kasım tarihlerinde yapılan Ümit, Genç ve U-21 Balkan Karate Şampiyonası'nda, Ankara Karate İhtisas Spor Kulübü (AKİK) sporcuları, genç erkek takım kata dalında şampiyon oldu. Ayrıca bireysel kata dalında Görkem Aslan'ın 1., Yusuf Kılıç'ın 2. olması Türkiye'ye bir başka başarı daha getirdi. 

NEJMİ ALKAN: YENİ HEDEFİMİZ 2022 AVRUPA ŞAMPİYONASI

Ankara Karate İhtisas Spor Kulübü (AKİK) Sensei, Teknik Direktör Nejmi Alkan (7. Dan) şampiyonluk sonrasında şu açıklamayı yaptı:

“Görkem Aslan, Yusuf Kılıç, Ali Efe Akbaba’dan oluşan genç bay erkek kata takımımız Finlandiya Tampera’da Ağustos ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda alınan Avrupa üçüncülüğünün ardından Hırvatistan’da yapılan Balkan Karate Şampiyonası'nda 2021 Balkan şampiyonluğunu ülkemize getirmiştir. Milli gururumuz olan sporcularımızı, ailelerini Ankara Karate İhtisas teknik ekibimiz, gizli kahramanlarımız Derviş Güneş, Ali Gökhan Alkan, İbrahim Fatih Alkan; Milli Takım Teknik Direktörü'müz İbrahim Ercin, Başantrenör'ümüz Cengiz Çınar ve Milli Takım antrenörlerimizi, Mamak İlçe Spor Müdürü'müz Yahya Ocaklı, İsmet Şahin amirimiz ve tüm personel arkadaşlarımıza bizlere verdikleri imkan, sabır, destek ve inançtan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Yeni hedefimiz 2022 Avrupa Şampiyonası.”

 

Kaynak: anka