Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, HDP İzmir il başkanlığına yönelik saldırının "açık bir provokasyon" olduğunu belirterek, “Ülkeyi tehlikeli bir toplumsal kutuplaşmanın kucağına iten iktidarı bu dili terk etmeye ve önlem almaya davet ediyorum” dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, HDP’ye yönelik saldırı sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar daha iyi günleriniz" sözlerini de anımsatan Özcan’ın açıklaması şöyle:

"İKTİDARI BU DİLİ TERK ETMEYE VE ÖNLEM ALMAYA DAVET EDİYORUM"

"HDP İzmir İl Örgütüne yapılan saldırı, açık bir provokasyondur. Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm HDP genel merkezi camiasına başsağlığı diliyorum. Muhalefete 'bunlar daha iyi günleriniz' diye tehditler savurarak, ülkeyi tehlikeli bir toplumsal kutuplaşmanın kucağına iten iktidarı bu dili terk etmeye ve önlem almaya davet ediyorum. Bu millet demokrasiden ve hukuk devletinden uzak, 90'lar benzeri bir siyasi iklimi hak etmiyor. Gün siyasal ve toplumsal tüm kesimlerin sorumlu davranma ve demokrasi bilinciyle hareket etme günüdür."

 

Kaynak: anka