Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Ortaya saçılan bu rezillik, sloganlarla, şehitlerimizin aziz hatırası kullanılarak temizlenmez. Bir kez daha yani 3. defa istifayı deneyin sayın Soylu. Umutsuz olmayın, belki bu sefer başarırsınız" dedi.

Özcan, parti genel merkezinde yaptığı haftalık basın açıklamasında konuştu. Özcan, şunları söyledi:

“NE GÜNLERDEN GEÇİYORUZ: Ülkemiz, mafya-siyasetçi-gazeteci üçgenindeki ilişkiler ağının en pespaye örneklerine şahitlik etmeye devam ediyor. Ne ilginçtir ki bu defa, gazeteci suç örgütü liderini değil, suç örgütü lideri, gazeteciyi deşifre etti. Ne günlerden geçiyoruz. Bildiklerini yazmanın değil, örtmenin adı 'gazetecilik' oluyor. Meğer, 28 Şubat'tan sonra FETÖ adına tetikçilik yapanlar, son beş yıldır gazetecilik adı altında, çetelerin ve onlara koruma veren bakanların tetikçiliğine soyunmuşlar. Şaşırtıcı olan, bu rezil adamların gazetecilikten başka her işi yapmaları değil. Asıl mesele bu tetikçi, iftiracı, yağdanlık takımını kamuoyuna, 'Muteber adamlar' şeklinde lanse edenlerin bununla neyi amaçladıkları! Bu haysiyet fukaralarıyla hangi çarkları döndürmeye çalıştıkları, nasıl bir düzen kurmaya gayret ettikleri!

YAPILACAK ŞEY İSTİFA: 28 Şubat’lara, 27 Nisan vesayetçilerine ve Fetullahçı cuntaya teslim olmayan Türkiye'yi, 1990'ların karanlık aktörlerine, mafya reislerine, insanların malına-mülküne çöken bürokratik oligarşi unsurlarına teslim etmeye kalkanlardan bunların hesabı elbet gün gelip sorulacaktır. Bu iddialar bir kişiye, bir olaya teksif edilecek boyutları çoktan aşmıştır.  Bir bakanın istifası veya tek başına bazı iddiaların araştırılmasıyla çözülecek boyutları da çoktan geçmiştir. Yapılacak şey; istifa, seçim ve sonrasında gerçek bir yargı sistemi ile bu iddialara konu olan herkesin amasız ve fakatsız soruşturulmasıdır.

BİR KEZ DAHA İSTİFAYI DENEYİN: Hep birlikte utanarak izledik Sayın İçişleri Bakanı’nı dün gece. 5 yılda bir parti, 10 yılda bir taraf değiştiren aklın, hiç acımadan AK Parti’yi ve 20 yıllık birikimini nasıl yok ettiğine şahitlik ettik milletçe. Dün FETÖ adına Sn. Erdoğan’a ağza alınmayacak hakaretler edenler, bugün Genel Başkan’ımız Sn. Ahmet Davutoğlu’na iftira ve hakaret ederek kendilerini kurtarma gayretine düştüler. Sn. Soylu bırakın bu boş iftira ve hakaretleri. Ortaya saçılan bu rezillik, sloganlarla, şehitlerimizin aziz hatırası kullanılarak temizlenmez. Bir kez daha yani 3. defa istifayı deneyin sayın Soylu. Umutsuz olmayın, belki bu sefer başarırsınız!

HELALLEŞMEDEN BAHSEDİYORLAR UMARSIZCA: Onca günaha batmışlar, bir de çıkıp helalleşmeden bahsediyorlar umarsızca. İyi, peki, hadi gelin helalleşelim o zaman Sayın Erdoğan. Devlet korumasında miting miting dolaştırılanların iddiaları soruşturulmazken; imzasız ihbar mektuplarıyla yıllarca mahkûmiyet alanlar hakkını helal ediyorsa bizden yana da helal olsun. Ne zaman ki İkizdereliler size haklarını helal eder, o vakit bizden yana da helal olsun. İkizdere’ye haram bulaşmamışsa, bizden yana da helal olsun. Evine ekmek götüremeyen baba, havalimanı işletmelerinin ertelenen kiralarını, yandaş firmaların affedilen vergilerini helal ediyorsa, bizden yana da helal olsun. 128 milyar dolar dövizini çarçur ettiğiniz vatandaş; yüzüne maske taktığınız ama hala aşılamadığınız turizm çalışanı, hakkını helal ediyorsa, bizden yana da helal olsun. Çoluk çocuğuna bakamayan baba, bakanlığına dezenfektan satan, sizin de kendisine müteşekkir olduğunuz Bakan’ınızı affediyorsa, bizden yana da helal olsun.”

 

Kaynak: anka