CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir esnaf, Böke’ye yaşadığı sorunları anlatırken “Her hafta fiyat etiketi değiştirmekten yoruldum. Her hafta 5 bin kalem üründen en az 150-200 tane üründe fiyat etiketi değiştiriyorum, yoruldum” dedi.   

Selin Sayek Böke, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve parti üyeleri ile birlikte Gebze’de esnafı ziyaret etti. Böke’nin hal hatır sorduğu esnaf ve yurttaşlar şunları söyledi:

Bakkal: “Ekonomi böyle nereye gidiyor ben anlamadım. Her hafta fiyat etiketi değiştirmekten yoruldum. Barkod sistemim var. 5 bin kalem ürün var burada. Her hafta 5 bin kalem üründen en az 150-200 tane üründe fiyat etiketi değiştiriyorum, yoruldum. Barkod sistemine sinirlendim, kaldırdım. Elimizdeki bu fiyat etiketi listesiyle tık tık tık toptancı ne demişse 25 kuruş, 50 kuruş üzerine koyup satıyorum. Tefecilerin eline düştük, ciddi anlamda tefecilerden mal alıyoruz, öyle bir pozisyona geldik.”

Emekli: “Çok dertlerimiz var. Bin 500 lira emekli ayılığı olmaz. Alın vereyim kartımı, herkes baksın, yetiyor mu? Yalan söylüyorsam yüzüme bakmayın.”

Giyim mağazası sahibi: “Her hafta şöyle; mesela geçen hafta gidip 50 liraya aldığımız gömlek, bu hafta 60 lira oluyor. ‘Önümüzdeki hafta zamlı satın’ diyorlar, çünkü ‘65 lira olacak’ diyorlar. Her hafta sürekli zam geliyor.”

Esnaf: “Fiyatlardan Allah razı olsun. Dolara bağlı, euroya bağlı, her gün yükseliyor. Zaten yerinde durmuyor ki.”

Anahtarcı: “Çok kötü, bir haftası bir haftasını tutmuyor. Çoğunu kendimiz yapıyoruz ürünlerin, o halde dahi olmuyor. Yaptırıyoruz ama o halde bile insanlar almıyor. Mesela geçen hafta aldığımız gömleği, bu hafta 20 lira kumaşında, aksesuarında hep fark yiyoruz. Personeli söylemiyorum bile. 20 lira daha yükseğe mal ediyoruz her hafta.”

Kaynak: anka