Gazeteci Ali Kırca’nın İstanbul Kuruçeşme’deki evinde yapılan hırsızlık olayının şüphelisi, 3 ayrı ev ve iş yerinden hırsızlık yaptığı suçlamasıyla Kapalıçarşı'da yakalandı. Hırsızlık şüphelisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gazeteci Ali Kırca'nın Beşiktaş ilçesine bağlı Kuruçeşme semtinde bulunan evine geçen ay hırsız girmiş, evden bazı değerli eşyalar çalınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kırca'nın evine giren hırsız olduğu belirtilen bir kişinin Fatih ilçesinde bulunan Kapalıçarşı'da yakalandığı duyuruldu. 

Hırsızlık şüphelisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtilen açıklama şöyle:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince, 'evden hırsızlık' ve 'iş yerinden hırsızlık' suçları ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında; 01.01.2022 tarihinde Şişli ilçesi İnönü Mahallesi'nde bulunan bir ikametten hırsızlık suçu gerçekleştiği belirlenmiştir. S.M.’nin ikametinde gerçekleşen olayda, ikametten; kredi kartları, 13 parça çeşitli ziynet eşyası, altın çakmak, elmas yüzük, 1 adet şövalye yüzüğü, 300 dolar ve 150 euro para çalındığı belirlenmiştir. Ekiplerimizce şüpheli şahsın tespiti ve yakalamasına yönelik çalışma başlatılmıştır. Çalışmalarda, güvenlik kamera görüntüleri incelenerek, şüphelinin Y.B. (21) olduğu, geçmiş tarihlerde Beşiktaş İlçesi Kuruçeşme Mahallesi'ndeki bir ikamet ve Şişli İlçesi Feriköy Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinden hırsızlık suçu gerçekleştirdiği, müşteki şahıs A.K.’nin ikametinden 3 adet bilgisayar, antika kılıç, ziynet eşyası ve çeşitli muhtelif eşyaların çalındığı belirlenmiştir. Çalışmaların devamında tespiti yapılan Y.B. 12.01.2022 tarihinde, Fatih ilçesi Kapalıçarşı’da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan Y.B. 12.01.2022 tarihinde 3 ayrı 'evden hırsızlık' ve 'iş yerinden hırsızlık' suçlarından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.”

 

Kaynak: anka