CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TEPAV’ın elektronik sigarayı sigara bıraktırma yöntemi olarak tavsiye ettiği rapora gösterilen tepkiler sonrası geri adım atılmasına “Bugüne kadar halkın lehine hiçbir düzenlemeye onay vermeyen, yukarıdan gelen talimatla her şeye el kaldıran AKP’lilerin e- sigara konusundaki tavrı bizi şaşırttı… Bugüne kadar halkımızın yararına birçok yasa çıkarabilirdik. Ne yazık ki ortak aklı kullanmayı reddeden anlayışın ülkemizi getirdiği nokta yoksulluk, açlık, sefalet” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada TEPAV’ın web sunumu hakkında bilgi veren CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Raporda olduğu halde tepkilerimiz sonrasında sunumda elektronik sigara, sigarayı bıraktırma yöntemi olarak sunulmadı. Sunumda en fazla yer verilen konular ülkemizde sigara tüketiminin çok yüksek olduğu, vergilerin çok yüksek olduğu ve yeniden değerlendirilmesi gerektiği ve sigara bıraktırma faaliyetlerinin ve merkezlerinin başarısızlığı oldu. 1 buçuk saatlik sunumun 1 saat 10 dakikası bu üç konu ile geçti” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TEPAV’ın sigara devi Philip Morris International’in fonladığı Dumansız Dünya Vakfı’nın hibesi ile hazırladığı “Türkiye’de Tütün Kullanımını Kontrol Altına Almanın Ekonomisi: İnceleme Raporu Arz, Talep, Sağlık ve Kamu Politikası Boyutları” raporundaki elektronik sigarayı, sigarayı bıraktırma ürünü olarak sunmasına tepki göstermişti.

CHP’li Akkuş İlgezdi, tepkilerin ardından AKP’lilerin de konuya değindiğini anımsatarak, “20 yılı bulan devri iktidarınızda ilk defa ‘doğruya doğru’ dediniz. Bugüne kadar halkın lehine hiçbir düzenlemeye onay vermeyen, yukarıdan gelen talimatla her şeye el kaldıran AKP’lilerin e- sigara konusundaki tavrı bizi şaşırttı. Oysa meselelere doğrunun peşinden gitme bakış açısıyla yaklaşsaydınız bugüne kadar halkımızın yararına birçok yasa çıkarabilirdik. Keşke birçok konuda bizi şaşırtsalardı. Ne yazık ki ortak aklı kullanmayı reddeden anlayışın ülkemizi getirdiği nokta yoksulluk, açlık, sefalet” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada TEPAV’ın web sunumu hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “Raporda olduğu halde tepkilerimiz sonrasında sunumda elektronik sigara, sigarayı bıraktırma yöntemi olarak sunulmadı. Sunumda en fazla yer verilen konular ülkemizde sigara tüketiminin çok yüksek olduğu, vergilerin çok yüksek olduğu ve yeniden değerlendirilmesi gerektiği ve sigara bıraktırma faaliyetlerinin ve merkezlerinin başarısızlığı oldu. 1 buçuk saatlik sunumun 1 saat 10 dakikası bu üç konu ile geçti” dedi.

 

Kaynak: anka