Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 18 yaşındaki gençlere kültürel aktivitelerde kullanmaları için 300 euroluk kültür kartı dağıtılacağını duyurdu. CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Başka ülkeler, gençler kültürel ve sanatsal aktivitelere katılabilsinler diye 300'er Euro destek paketi açıklıyor. Biz, yüzde 40'lara varan genç işsizliğinden konuşuyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Macron, sosyal medya hesabından, "18 yaşında mısın yoksa yakında 18 yaşına mı gireceksin? İşte kültürünüz için 300 Euro" notuyla bir video paylaştı. Macron, ülkede 18 yaşındaki gençlerin tiyatro, müze ziyareti gibi istedikleri kültürel aktiviteye katılabilecekleri, kitap, film, müzik alışverişi yapabilecekleri 300 Euro'luk kültür kartı verileceğini duyurdu.

"BİZ İNTİHAR EDEN MÜZİSYENLERİ KONUŞUYORUZ"

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Macron'un gençlere yönelik açıklamalarını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Gökçen, "Başka ülkeler, gençler kültürel ve sanatsal aktivitelere katılabilsinler diye 300'er Euro destek paketi açıklıyor. Türkiye'de sanattan bahsederken intihar eden müzisyenleri konuşuyoruz" dedi ve şu sözlerle iktidar politikalarını eleştirdi:

"Pandemi imkansızlıkları ve maddi koşullar demeden gençlerine destek oluyorlar. Ne yazık ki Türkiye'de durum çok farklı. Türkiye'de sanattan bahsederken intihar eden müzisyenleri konuşuyoruz. Biz gençlerden bahsederken işinden olmuş gençleri konuşuyoruz. Kapatılan kafelerde, barlarda çalışan gençlerin maddi imkansızlıklarını konuşuyoruz. Yüzde 40'lara varan genç işsizliğinden konuşuyoruz."

"PARAMIZ YOK DEMESİNLER, 5 ŞİRKETE HER ZAMAN PARA BULUNUYOR"

Gökçen, "Bize, 'maddi imkansızlıklar, paramız yok' demesinler, 5 şirkete geldiğinde her zaman o para bulunuyor" sözleriyle tepki gösterdi. "Bu ülkenin işsiz bırakılmış, hayalleri yıkılmış, geleceği çalınmış gençleri için tekrar soruyoruz" diyen Gökçen, "128 milyar dolar nerede?" sorusunu da hatırlattı. 

 

Kaynak: anka