Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Amacımız kadın cinayetlerini durdurmak, kadınların tümüyle şiddetten kurtulduğu, tam olarak eşit ve özgür yaşadığı bir dünyaya kavuşmaktır. Bunun için hiç kimsenin eşitsizlik, baskı ve sömürüye maruz kalmadığı başka bir dünyayı yaratmamız gerekiyor. Böyle bir dünyaya kavuşana kadar hep birlikte mücadeleye devam edelim” dedi.

Finlandiya Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne bu yıl Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu layık görüldü. Ödülü platform adına Gülsüm Kav ve Fidan Ataselim, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’dan aldı.

Törende konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Ödül almak genel olarak çok büyük bir mutluluk ve gurur vermekle birlikte, mücadeleye başlarken aklımıza gelmeyen bir iyilikle karşılaştığımızı da düşünüyoruz: biz hep yapmamız gerekeni, herkesin yapması gerekeni yaptığımızı düşündük ve bunun için ödül almak mahcup edici bile diyebiliriz” değerlendirmelerini yaptı. Kav, şöyle konuştu:

“Bu ödülü bize layık gören Finlandiya Hükümeti yetkililerine ve Sayın Başbakan Sanna Marin’e, bu anı yaşamamızda katkısı olan herkese ve özellikle bugün burada olmamızın asıl kahramanlarına; dünyada ve Türkiye’de özgürlüğü için mücadele eden tüm kadınlara teşekkür ediyorum.

Bu ödül ve onur onlarındır; dünyanın dört bir tarafında Türkiye’de ve Finlandiya’da, Afganistan’da ve Asya’da, tüm kıtalarda kendi hayatına karar vermek için canı pahasına mücadele eden kadınlar adına ödülü almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Ödül almak genel olarak çok büyük bir mutluluk ve gurur vermekle birlikte, mücadeleye başlarken aklımıza gelmeyen bir iyilikle karşılaştığımızı da düşünüyoruz: biz hep yapmamız gerekeni, herkesin yapması gerekeni yaptığımızı düşündük ve bunun için ödül almak mahcup edici bile diyebiliriz.

Amacımız kadın cinayetlerini durdurmak, kadınların tümüyle şiddetten kurtulduğu, tam olarak eşit ve özgür yaşadığı bir dünyaya kavuşmaktır. Bunun için hiç kimsenin eşitsizlik, baskı ve sömürüye maruz kalmadığı başka bir dünyayı yaratmamız gerekiyor. Böyle bir dünyaya kavuşana kadar hep birlikte mücadeleye devam edelim. İşte o zaman güzel günler göreceğiz. Kadınların yüzünün güldüğü, güneşli güzel günler.”

 

Kaynak: anka