Silahlı terör örgütü FETÖ’nün hakim savcı evleri imamı olduğu iddiası ile aranan Numan Koç, İstanbul Esenyurt'ta yakalandı. Şüphelinin kaldığı gaybubet adı verilen hücre evinde yapılan aramada 2 sahte kimlik ile bir cep telefonu, bin 100 TL ve 2 bin ABD doları ele geçirildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Numan Koç isimli şüpheli Esenyurt ilçesinde saklandığı gaybubet evinde yakalandı. Söz konusu hücre evinde yapılan aramada 2 sahte kimlik ile bir cep telefonu, bin 100 Türk Lirası ve 2000 ABD doları ele geçirildi.

Şüphelinin ByLock kullanıcısı olduğu ve örgüte ait dershanelerde SGK kaydının olduğu tespit edildi. Şüpheli hakkında, hukuk fakültesi mezunlarını adli ve idari yargı sınavına hazırlamak için örgüt evlerine yönlendirdiği yolunda 12 ayrı itirafçı kaydı bulunduğu belirtildi.

FETÖ ile ilk olarak 2006 yılında tanıştığı belirtilen şüpheli Numan Koç'un 2013 yılına kadar Ümraniye'deki gaybubet evlerinde kaldığı belirtildi. Şüphelinin 2013-2014 yılları arasında ise aynı bölgede hakim-savcı çalışma evlerinden sorumlu mahrem imam olarak faaliyet gösterdiği ifade edildi.

 

 

Kaynak: anka