Terör örgütü FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 9 ilde yapılan operasyonlar sonucu 15 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürülüğü'nden verilen bilgiye göre, Arnavutköy ve Ümraniye ilçelerinde bulunan FETÖ/PDY'ye ait hakim-savcılık sınavı çalışma evlerinde 2013-2014 adli yargı sınavına hazırlanan aktif avukatlara yönelik 18 Mart'ta "Dalga Operasyonu" gerçekleştirilmişti.

O tarihte düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan 11 örgüt avukatının ifadeleri doğrultusunda yeni deliller ve şüpheliler tespit edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı olan avukatların ifadeleri doğrultusunda 2013 ve 2014 yıllarında yapılan adli-idari yargı sınavında gözaltına alınan kişilerle birlikte aynı çalışma evlerinde kalarak, örgüt talimatları doğrultusunda sınava hazırlanan halihazırda deşifre olmamış aktif avukatlık yapan 15 yeni şüphelinin daha FETÖ/PDY'ye irtibatı tespit edildi.

Yeni belirlenen 15 FETÖ/PDY üyesi avukatın, örgütün mahrem yapılanmasınca kullanılan gizli iletişim modeli olan, mahrem imamlarca kullanıldığı tespit edilen “operasyonel hatlar” üzerinden iletişim kaydı ortaya çıktı. Zanlıların aynı zamanda her şüpheli kişi için etkin pişmanlık hükümleri kapsamında hakim savcı çalışma evlerinde adli-idari yargı sınavına hazırlandığına yönelik verilen itirafçı beyanlarının olduğu anlaşıldı.

FETÖ/PDY'nin hukuk yapılanmasında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten şüphelilerin, örgütün sözde mahrem imamlar ile yoğun şekilde irtibat kurdukları ve aynı zamanda mahrem imamlar ile örgütsel toplantılara katıldıkları öğrenildi.

ÇOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DOKÜMAN VE DİJİTAL MATERYALE EL KONDU

Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından bu sabah İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Örgütün avukat yapılanmasına yönelik ikinci dalga operasyonunda hakkında gözaltı kararı bulunan 15 şüphelinin tamamı yakalandı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konulduğu kaydedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin ifade işlemlerinin başladığı aktarıldı.

 

 

Kaynak: anka