İstanbul’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bol miktarda TL, dolar ve euro cinsindan paranın yanı sıra bir adet "F" serisi 1 dolar, örgüt elebaşına ait kitaplar, örgüt elebaşına ait sohbet kasetleri ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.

Örgüte yönelik farklı soruşturmalar kapsamında haklarında aranma kararı bulunan ve “gaygubat (Güvenli Ev)” olarak tabir edilen adreslerde düzenlenen operasyonlarda yapılan aramalarda ise 394 bin 745 lira, 25 bin 995 dolar, 11 bin 800 euro paranın yanı sıra bir adet "F" serisi 1 dolar, örgüt elebaşına ait kitaplar, örgüte ait yayın organı tarafından dağıtılan örgüt elebaşına ait sohbet kasetleri ve bin 500 lira değerinde market hediye kartı ile dijital materyaller ele geçirildi.

Kaynak: anka