Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik, bugün Bodrum’da son yolculuğuna uğurlandı. Covid-19’a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Fatma Girik’in cenazesi, vasiyeti üzerine yıllardır yaşadığı Bodrum’da, eşi Memduh Ün’ün mezarının yanına defnedildi.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fatma Girik için dün İstanbul’da bir dizi tören düzenlendi. Törenlerin ardından Fatma Girik’in cenazesi Bodrum’a getirildi.

Bodrum Merkez Adliye Camii’nde bugün kılınan cuma namazının ardından Girik için kılınan cenaze namazına, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla milletvekilleri, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sanat ve iş dünyasından isimlerin yanı sıra ailesi ve sevenleri katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Girik’in cenazesi, önce Torba mahallesindeki evine götürüldü. Ardından defnedilmek üzere Torba Mezarlığı’na getirildi. Girik’in cenazesi, yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları içinde eşi Memduh Ün’ün mezarının yanında toprağa verildi.

Cenaze törenin ardından bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kıymetli bir sanatçı ve siyasetçi olan Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Bodrum aşığı olan değerli bir vatandaşlarını kaybetmelerinin de acılarını katladığını söyledi. Başkan Aras, şöyle devam etti:

"Defin töreninde de çok büyük bir kalabalık, seven kitlesi vardı. Herkes ağlıyor, tabii ki herkesin kalbi yaralı, kırık ama o çok büyük bir sanatçıydı. Cumhuriyet kadını, Atatürkçü, çağdaş bir insandı. Ben de zaman zaman kendisiyle Torba'daki evinde sohbet ederdim, onu ziyaret ederdim. Bir isteği olup olmadığını hep sorardım. Ben de onunla bir sürü anı paylaştım. Benim de tabii ki çok içim buruk, üzülüyoruz ama maalesef hayatın bir gerçeği. Önemli olan hoş sada bırakabilmek. Yaşar Kemal, 'O güzel insanlar, o güzel atlara binip gitti' der. Gerçekten Fatma Girik de o güzel insanlardan bir tanesiydi. Onu unutmayacağız. Bodrum’da onu yaşatmak için çok sevdiği Torba’da hem bir parka hem de yaşadığı sokağa ismini ilk meclisimizde hemen vereceğiz. Aynı zamanda tabii bizim içimize huzur veren bir şey daha var, çok sevdiği eşi Memduh Ün’ün yanında defnedildi bugün. Cennette kavuştular diye düşünüyoruz."

Kaynak: anka