İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kars’ın Arpaçay ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardından konteynerde yaşayan bir aileyi ziyaret etti. Evlerinin bulunduğu yere tren yolu yapılması nedeniyle çıkarılan ve konteynere yerleştirilen aile mağduriyetini, "Evler yıkıldıktan sonra, geçici olarak bunları verdiler. Evler yıkıldıktan sonra tren yolu geçtikten sonra herkes kendi yoluna. Ne haliniz varsa görün" sözleriyle anlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kars’ın Arpaçay ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardından konteynerde yaşayan bir aileyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

Konteynerdeki şartlar nedeniyle eşinin kendisini terk ettiğini söyleyen adam, "Biz tren yolu mağduruyuz. Vaatlerle bizi çıkardılar. Mağdur olan insanları buraya çıkartacaklardı, Vali beyin doğrultusunda buraya çıktık. Evler yıkıldıktan sonra, geçici olarak bunları verdiler. Evler yıkıldıktan sonra tren yolu geçtikten sonra herkes kendi yoluna. Ne haliniz varsa görün" diye konuştu.

Akşener'in "Parada mı ödemediler" sorusuna "Hayır, hiçbir karşılık yok. Zaten muhtarın bilgisi var" karşılığını verdi.

Akşener, "Diyelim ki sen burada bunları yıktın doğru düzgün bir ev yapmaya kalkıştın" diye sorması üzerine vatandaş, "İzin vermiyorlar. Şurada lavabo yapamıyorum. İzin vermiyor, mera diye. Evimden dolayı ilk eşim bıraktı gitti, ki haklı da" dedi.

 

Kaynak: anka