CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'un Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, en çok hayat pahalılığı ve işsizlikten şikayet etti. Gürsel Tekin, bir tezgâhta gördüğü eti alınmış tavuk kemiğini göstererek, "Milletimizin durumu tam buna benziyor" dedi. Tekin, sorunun tek çözümünün ise erken seçim olduğunu söyledi.

Gürsel Tekin, Halkın Otobüsü ile İstanbul’un ilçelerini gezmeye devam ediyor. Tekin, son olarak Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar hayat pahalılığı ve işsizlikten yakınırken Gürsel Tekin, eti alınmış tavuk kemiğini göstererek, "İşte, buradan görüldüğü gibi eti alınmış, sadece kemik. Milletimizin durumu tam buna benziyor. Eti alınmış, kemiği kalmış bir vaziyette" diye konuştu. Tekin, tek kurtuluş yolunun erken seçim olduğunu vurguladı.

"SULTANBEYLİ YOKSULLUĞUN EN DİBE VURDUĞU YER"

Sultanbeyli'de yaşayan bir vatandaş ise hayat pahalılığı nedeniyle intihar eden insanların bulunduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Geçinemiyoruz. Yani buyursun kendileri geçinsin. Aynı zamanda insanlarla dalga geçiyorlar. Şu anda buradaki bütün esnaf zaten aç. Anlatabiliyor muyum? Buradaki sebzelerin çürüğünü alıp götürüyorlar. Zaten Sultanbeyli'de maddi olarak yoksulluğun en dibe vurduğu yerdir. İntihar edenler var. Ondan sonra işsiz kalanlar var, tehdit alanlar var. Sesini çıkaran herkesi ya cezaevine koyuyorlar ya alıp bir şekilde susturuyorlar. Açlıkla, işsizlikle bu şekilde imtihan ediyorlar. Biz, artık gerçekten bu hükümetin değişmesini istiyoruz. Yani bir şekilde değişecek. Ve ben ona inanıyorum. Artık insanlar sesini çıkarıyor. Ben sesimi çıkarıyorum. Buyursun beni alsın, umurumda değil. Geçinemiyorum kardeşim."

"KURBAN OLAYIM BİR EL ATIN"

Başka bir vatandaş ise Tekin'e "Ne yapmamız lazım? Ne yapacağız biz? Kurban olayım kardeşim. Bir el atın yani. Ne yapacaksak buna bir çare. Kurban olayım kardeşim. Hani dua ediyorum" dedi. 

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Diğer bir vatandaş da artan sıvı yağ fiyatlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Sıvı yağ için savaşan bir yabancı ülke duydun mu? Ama ben petrol için savaşan duydum. Amerika Irak'a ne için gitti? Petrol için değil mi? Sıvı yağ için bir ülkeyi talan eden duydunuz mu? Bu ülkenin Maliye Bakanı, bu ülkenin ekonomistleri bunları niye konuşmuyor? Bacak bacak üstüne atıyorlar. Al oradan maaşı. Efendim, devlet böyle olsa iyi böyle olur. Yazıklar olsun diyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Parti ayrımcılığı yapmıyorum. Bu vatana namusuyla, şerefiyle iş yapanın Allah işini rast getirsin. Ama namussuzluk yapanı da Allah bildiği gibi yapsın."

"CUMHURBAŞKANI BİZİ YEDİ, GİTSİN ARTIK"

Hayat pahalılığından şikâyet eden bir başka vatandaş ise şöyle konuştu:

"Devletten memnun değiliz. Gitsin, istemiyoruz. Pahalılık bizi mahvetti. Emekliyim, bir emekli aylığımla yara aç yarı tok geçiniyorum. Bunu Cumhurbaşkanı duysun, yeter artık. Yedi bizi yedi. Çıksın gitsin. Başka birileri gelsin. Dayanamıyoruz. Çoluk çocuk aç. Çöpten ekmek çıkarıyorlar. Ben, bin şükür emekliyim. Benim çevremdeki insanlar çöpleri karıştırıyorlar."

Kaynak: anka