Uzun yıllar bakanlık ve Cumhuriyet Senatosu üyeliği yapan Selahattin Babüroğlu (98) vefat etti. Babüroğlu için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM İdare Amiri Mehmet Göker ile CHP milletvekilleri de katıldı.

Yaşamını yitiren Babüroğlu için TBMM Şeref Kapısı önünde cenaze töreni yapıldı. Törene Babüroğlu’nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM İdare Amiri Mehmet Göker ile CHP milletvekilleri katıldı.

BABÜROĞLU KİMDİR?

Selahattin Babüroğlu 10 Mayıs 1923’te Erzurum’da dünyaya geldi. 1942'de Kara Harp Okulu'nu bitirdi, 1954’te İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun oldu. 1961 yılında İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 1966 yılında Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyeliğine getirildi. Bu görevde iken 1. Erim Hükümeti'ne İmar ve İskan Bakanı olarak atandı. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından Cumhuriyet Senatosu'na üye seçildi. 1974 yılında Sadi Irmak Hükümeti'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı ve bu hükümette de İmar ve İskan Bakanı olarak görev yaptı. 1978 yılında Türk Hava Yolları Genel Müdürü olarak görevlendirildi. Bu görevinden ayrıldıktan sonra sivil savunma, halka ilişkiler kuruluşlarına etkinlik kazandırılması, görevlerin ilke ve politikalarının saptanmasında, doğal afetlerle ilgili kurumlar arası çalışmaların eşgüdüm içerisinde yürütülmesi, planların hazırlanması konularında Bakanlar Kurulu kararı ile Başbakanlık’ta görevlendirildi. Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yaptı. Ayrıca; “Bunalım ve Devlet”, “Deprem ve Devlet” isimli kitapları ve yayınlanmış birçok makalesi bulunuyor.

 

Kaynak: anka