Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimize karşı duyulan husumetin derinliği de kullanılan araçların kirliliği de hiç değişmedi. Ne zaman, hangi fırsatı bulsalar; dini kurumlarımıza, Allah'ın ayetlerine saldıran bu nasipsizler her zaman bunu devam ettirdiler. Aynı yolu takip eden kimi çevrelerin camilerimize, milletimizin inancı üzerinden ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camii'nin açılış töreninde konuştu. 

Erdoğan, açılıştaki konuşmasında, “Her bir caminin ülkemizin geleceği için vatan topraklarında dikilen birer manevi muhafız olduğuna inanıyorum. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker; bir ilahi ordu dinimi bekler. Allahu Ekber, Allahu Ekber” dedi.

Erdoğan, açılışı yapılan caminin adının Zonguldak’ta kömürü bulan Uzun Mehmet’ten gediğini, mihrap cephesindeki “Ya Allah” anlamındaki hat eserin de, “Zonguldak’ın adına yakışır şekilde, kömürle yazıldığını” belirtti.

Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"HUSUMETİN DERİNLİĞİ DE ARAÇLARIN KİRLİLİĞİ DE DEĞİŞMEDİ: Milletimizin asırlardır bükülmeyen bileğinin, her mücadeleden zaferle çıkmasını sağlayan gücünün gerisinde birliği ve beraberliği, uhuvveti konusundaki kararlılığı vardır. Malazgirt Zaferi’nden 15 Temmuz’a kadar 1000 yıla yakın süreçte, çağlar değişse de milletimize karşı duyulan husumetinin derinliği de kullanılan araçların kirliliği de hiç değişmedi.

CAMİLERİ HEDEF ALMAKTAN ÇEKİNMİYORLAR: Ezanlardan rahatsızlık duyanlar, bayrağımıza tahammül edemeyenler; binlerce yıllık devlet geleneğimizle başa çıkamayanlar, milletimizin birliğine beraberliğine saldırmaya başladılar. Bunun için cem olduğumuz, kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz camileri hedef almaktan çekinmiyorlar.

OPERASYON ÇEKMEYE ÇALIŞTIKLARINI GÖRÜYORUZ: Bizim bu birliğimizi bozamayacaklar. FETÖ'den PKK'ya kadar, Türkiye düşmanlarının kullanıldığı ne kadar terör örgütü varsa önce camilerimize, milletimizin dinine, diyanetine saldırmıştır. Ne zaman, hangi fırsatı bulsalar; dini kurumlarımıza, Allah'ın ayetlerine saldıran bu nasipsizler her zaman bunu devam ettirdiler. Aynı yolu takip eden kimi çevrelerin camilerimize, milletimizin inancı üzerinden ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını görüyoruz.

MİLLETİMİZ FİTNELERİN HİÇBİRİNE GEÇİT VERMEMİŞTİR: Bölgemizdeki pek çok ülkeyi, besleyip büyüttükleri sapkın akımlar üzerinden kan ve gözyaşına boğanlar, aynı oyunu Türkiye üzerinden oynamak için de çok uğraştılar. Milletimiz, hamdolsun, bu fitnelerin hiçbirine geçit vermemiş, hepsini de bünyesinden söküp atmıştır.  

HÜSRANA UĞRATMAK BOYNUMUZUN BORCU: Peygamber Efendimizin yaptığı gibi, Allah’ın rızası dışında hiçbir ölçü tanımadan kendimiz ve tüm milletimiz için en iyisini, en hayırlısını, en doğrusunu isteyerek; birbirimize sıkı sıkıya sarılmalıyız. İstikbalimize göz dikenleri nasıl pişman ettiysek; aşımıza, işimize, ekmeğimize, huzurumuza kast edenleri hüsrana uğratmak boynumuzun borcudur.

TÜRKİYE HEDEFLERİMİZE DOĞRU YÜRÜMEYE DEVAM EDECEKTİR: Türkiye gücü, sorumluluğu kendi sınırlarından ibaret olmayan bir büyük ülke olarak maziden atiye kurduğu köprüyü tahkim ederek hedeflerimize doğru yürümeye devam edecektir

KARADENİZ EREĞLİSİ’NDE DE BİR MÜJDE OLABİLİR: Karadeniz Ereğlisi'nde de bir müjde olabilir. Bugün inşallah Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz. Biraz sonra o müjdeyi de vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu."

 

 

 

 

Kaynak: anka