Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi'nde, gençlerden ümitli olduğunu söylerken, "Her açıdan daha donanımlı öz güven ve ahlak sahibi, dava taşını gediğine koyacak bir gençlik geliyor. Sizler ülkemizin geleceğini farklı bir şekilde hem inşa hem de ihya edeceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, gençlerden ümitli olduğunu söyleyerek "Her açıdan daha donanımlı özgüven ve ahlak sahibi, dava taşını gediğine koyacak bir gençlik geliyor. Sizler ülkemizin geleceğini farklı bir şekilde hem inşa hem de ihya edeceksiniz" dedi.

Türkiye'nin bir dönem en parlak çocuklarını FETÖ'ye kaptırdığını söyleyen Erdoğan, "Hangi sebeple olursa olsun, ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz. Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

“BİZE İNSAN HAKLARI NASİHATİ VERENLERİN TARİHİNDEKİ UTANÇ LEKELERİ ORTAYA DÖKÜLÜYOR: Dün 26 yıl dönümünü andığımız Srebrenitsa Soykırımı'nda şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Avrupa'nın ortasında Birleşmiş Milletler'in gözü önünde işlenen bu katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak kazılmıştır. Üzerinden geçen 26 yıla rağmen vahşice katledilen 8372 kardeşimizin yarası yüreğimizi kanatmaya hala devam ediyor. Keşfedilen her toplu mezarlarla acılarımız tekrar tazeleniyor. Bu mezarlar aynı zamanda bize soykırımı unutmamamızı ve unutturmamak sorumluluğumuzu da hatırlatıyor. Sizler de takip ediyorsunuz Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta, bize insan hakları demokrasi özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor. Rabbim bizleri bu tür ayıplardan muhafaza etsin. 

GENÇLERİ TANIMAK YERİNE TANIMLIYORLAR: Türkiye Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nda yer alan tüm kuruluşlarımızı böylesine önemli bir zirveye öncülük etmelerinden dolayı kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Özellikle milli ve manevi değerleri gözeten sivil toplum kuruluşlarımıza yönelik algı operasyonlarının arttığı bir dönemde platform bünyesinde teşhis edilen dayanışmayı çok kıymetli buluyorum. Siyasette de sivil toplumda da sosyal hayatta da başarının anahtarı birlik beraberliktir. Çünkü güç cemiyette yani sayıda çoklukta değil kalitededir örgütlü olmaktadır. Ülkemizde özellikle bir kısım medya ve muhalefet gençleri tanımak yerine kolaya kaçarak genci tanımlamaya çalışıyor. Kendi kafalarına kendi o dar kalıplarına göre yaptıkları bu genç tanımı özellikle milyonlarca insanı yok sayıyor. Çok daha vahimi önceki hafta üniversite sınavı öncesinde yaşanan askeri iş birliği protokolü meselesinde olduğu gibi hiç çekinmeden yalan ve iftira siyasetine gençlerimizi alet ediyorlar. Politika üreten hiç kimsenin hiçbir kesimin gençlerimizi tanımlamaya yaftalama ya onlara hafife alma hakkı yok.

GENÇLERİ KAZANMAK İÇİN ONLARA KULAK VERMEK GEREKİYOR: Gençlere ulaşmak gençlerin duygularını istismar etmekle olmaz. Gençleri kazanmak için önce onları özellikle gayet güzel bir şekilde dinlemek onlara kulak vermek ve onlarla bir duygudaşlık gerekir. Özellikle millete hesap verme sorumluluğu taşıyanlar gençlerin ufkundan dünyaya ve hayata dair özgün yaklaşımlarından muhakkak istifade etmenin yollarını aramalıdır. İşte biz 40 yılı aşan siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi son 19 yılda da hep bunu yapmaya çalıştık. Sivil toplum kuruluşlarımızın programlarına katılmanın yanında bir süredir ülkemizin dört bir yanından farklı görüşten meslekten eğitim düzeyinden genç kardeşlerimizi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ağırlıyoruz. Hem ülkemizin meselelerini konuşuyor hem de Türkiye'nin geleceğine dair karşılık da hayallerimizi paylaşıyoruz. Diyarbakırlı genç bir kardeşimiz Yusuf’un davetine icabetle son buluşmamızı yine 81 vilayetimizden misafirimiz ile Diyarbakır Suriçi’nde gerçekleştirdik. Bir sonraki buluşmamızı Erzurumlu gençlerimizle yapmayı planlıyoruz ardından Kahramanmaraş ile devam edecek.

GENÇLERİMİZ GÜÇLENEN BİR ÜLKENİN VATANDAŞLARI OLDUKLARININ BİLİNCİNDE: Bu toplantılar vesilesiyle bir kez daha görüyoruz ki millet olarak ufku ve vizyonu açık gençlere sahibiz. ‘Ne olacak bu gençlerin hali’ diyerek sürekli şikayet edenlere inat, bizim gençlerimiz okuyor, araştırıyor, Türkiye ve dünyayı takip ediyor. Gençlerimiz, büyüyen ve güçlenen bir ülkenin vatandaşları olduklarının bilinciyle geleceğe kendilerini en güzel şekilde hazırlıyor. Her açıdan daha donanımlı özgüven ve ahlak sahibi, dava taşını gediğine koyacak bir gençlik geliyor. Kendilerine güvendiğimiz gençlerimizin başarı grafiği sanattan spora bilimden teknolojiye kadar giderek yükseliyor.

BURS TUTARINI 45 LİRADAN 650 LİRAYA ÇIKARDIK: Sizlerden ümitliyim ve sizler ülkemizin geleceğini farklı bir şekilde hem inşa hem de ihya edeceksiniz. Gençlik bir ülke ve milletin aydınlık yarınlarının teminatıdır. Gençlerine sahip çıkan gençlerine değer veren ve yatırım yapan toplumlar geleceklerine de güvenle bakarlar. Gençlerine sırtını dönen milletlerin ise bugünü de istikbali de karanlıktır. Bizler bu anlayışla son 19 yıldır halkımızın tamamı ile birlikte gençlerimiz için de çalıştık çabaladık. Eğitim altyapısını güçlendirmekten, teknoloji ve spora destek ve teşvik paketleri ile sizler için pek çok adım attık. Türkiye genelinde 9 olan gençlik merkezi sayısını 374'e ulaştırdık. Spor tesisi sayımızı bin 575'ten aldık iki kattan fazla artırarak 3 bin 915'e çıkardık. Üniversite sayımızı 76'dan aldık 207'ye yükselttik. Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için 45 liradan 650 liraya, yüksek lisans öğrencileri için aylık 90 liradan bin 300 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık 135 liradan bin 950 liraya kadar biz çıkarttık.

TEK BİR GENCİMİZİN HEBA OLMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI DEĞİL: Son 35 yıldır binlerce evladını bölücü teröre kurban vermiş, bir dönem en parlak çocuklarını FETÖ terör örgütüne kaptırmış, ideolojik kavgalarda gencecik evlatlarını kaybetmiş bir toplumuz. Hangi sebeple olursa olsun, ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz. Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik, bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil.”

 

 

Kaynak: anka