Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "S-400 parça üretimi konusunda anlaştık ancak Rusya ile açıklama yapmama kararı aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Cumhurbaşkanlığında görüştü. Görüşme sonrasında iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, İspanyol bir gazetecinin kadına şiddet ile ilgili sorusu üzerine “İktidarımız kadına şiddet noktasından çok hassastır. Bunlarına üzerine gidiyoruz. Gerekli tüm adımları atıyoruz atacağız. Biz İstanbul Sözleşmesini tamamen gündemimizden çıkardık. Biz İstanbul Sözleşmesiyle atılacak adımları zaten yasalarımızda uygulamak için gündemimize aldık” cevabını verdi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARDIK"

Yabancı gazetecinin kadına şiddet ile ilgili sorusu üzerine ise Erdoğan, "İktidarımız kadına şiddet noktasından çok hassastır. Bunların üzerine gidiyoruz. Gerekli tüm adımları atıyoruz atacağız. Biz İstanbul Sözleşmesini tamamen gündemimizden çıkardık. Biz İstanbul Sözleşmesiyle atılacak adımları zaten yasalarımızda uygulamak için gündemimize aldık" diye konuştu.

"S-400 PARÇA ÜRETİMİ KONUSUNDA ANLAŞTIK ANCAK RUSYA İLE AÇIKLAMA YAPMAMA KARARI ALDIK "

Bir gazetecinin Rus askeri ihracat şirketinin S-400’ün bazı parçalarının Türkiye’de üretilmesiyle ilgili sorusuna Erdoğan, "S-400 parça üretimi konusunda anlaştık ancak Rusya ile açıklama yapmama kararı aldık" yanıtını verdi.

Erdoğan toplantıda satır başları şu açıklamayı yaptı:

"Bugünkü zirve ile ilişkilerimizi kapsamlı ortaklık olarak adlandırmaya karar verdik. 600'den fazla İspanyol şirketin Türkiye’deki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz.

Türkiye-AB ilişkilerini de değerlendirdik, İspanya'nın bugüne kadar verdiği destek için teşekkür ediyorum.

İspanya ile uçak gemisi yaptık, şu anda denize indirmiş vaziyetteyiz. Bunun çok daha büyüğünü İspanya ile yapalım istiyoruz.

İspanyol bankası BBVA tarafından yapılan açıklamalar Türkiye'ye olan güvenin en somut göstergesidir. Avrupa Birliği’nin artık ülkemizle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaşması ve somut adımlar atması gerekiyor.”

 

Kaynak: anka