Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakında ilk köprüsünün temelini atarak Kanal İstanbul projesini fiilen hayata geçirmeye başlayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Kanal İstanbul inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içerisindeki yerini alacaktır" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7. kesimi olan Hasdal-Habipler-Başakşehir etabının açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, iktidarları süresince hep eser ve hizmet siyaseti peşinde koştuklarını söyleyen Erdoğan, "Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içerisindeki yerini alacaktır" diye konuştu.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, "Bu terör devleti İsrail’in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım. Tüm dünya mazlumları güçlü bir Türkiye’nin ayağa kalkacağı günü bekliyor" dedi.

Hukuk ve ekonomi reform paketlerine ilişkin de konuşan Erdoğan, yargı reform paketlerinin dördüncüsünün yakında Meclis'e sunulacağını da duyurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ÜLKEMİZİN SEMBOLÜ OLACAK: Bugün İstanbul'un ulaşım sorununa kalıcı çözüm sağlayacak en kritik projelerden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7. kesiminin açılış töreninde bir aradayız. Habipler - Hasdal arasındaki 10.2 kilometrelik kesimi de kapsayan projenin en önemli kısımlarından biridir. Habipler Hasdal kavşakları bölümü FSM yönünden gelen araçların Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy, Çam ve Sakura Hastanesi, İkitelli OSB gibi yoğun trafiği olan yerlere kolayca erişim sağlayacaktır. Kuzey Marmara Otoyolu'nun tüm bölümlerini tamamlamış bulunuyoruz. Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem üretim ve ticaret kapasitesi hem turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başında gelen Marmara Bölgemizi çepeçevre otoyolla kuşatmış olacağız. Kuzey Marmara Otoyolu'nun ülkemize vakitten 1 milyar 650 milyon lira ve akaryakıttan 830 milyon lira olmak üzere yıllık 2,6 milyar liraya yakın maddi katkısı, 351 bin ton da karbon emisyon azaltımı faydası olacaktır. Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içerisindeki yerini alacaktır. Yavuz Sultan Selim, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi eserler ülkemizin sembolü olacak. 

HİÇBİR İNSANIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK: Biz hep eser ve hizmet siyaseti peşinde koştuk. Eser hizmet siyaseti yolculuğumuzu ülkemizin her karış toprağına ulaşacak şekilde sürdürdük. Her anı zorlu uğraşlarla geçen bu eser mücadelemiz sayesinde ülkemizi yeni bir çağın eşiğine kadar getirdik. Türkiye olarak hedeflerimizden şaşmadan mücadelemizi sürdürme başarısını gösterdik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çoğu temel hizmetleri sunmakta zorluk çekerken biz her vatandaşımızın yanında yer aldık. Dostlarımızı da el uzattık. Hibe ödemeleri, destek programları, borç erteleme programları ile 655 milyar liralık bir kaynağı milletimizin emrine verdik. 10 milyonlarca insanımızı doğrudan destekleyen programlarla hiçbir insanımızı yalnız bırakmadık. Gezi olaylarıyla başlayan ve 2018 Ağustosu'nda açık bir tehdit halini alan ekonomik saldırılara, yatırımları ve büyümeyi engelleme çabalarına rağmen eser ve hizmet siyasetimizden taviz vermedik. Ülkemizin vaktini ve enerjisini içi boş çekişmelerle heba etmedik. 

SİVİL ANAYASAMIZA KAVUŞACAĞIZ: Yatırımları yavaşlatmak bir yana, hızlandırdık. Hukuktan ekonomiye kadar pek çok alanda hazırladığımız reformları milletimizle paylaştık, uygulamaya geçirmeye başladık. Yargı reform paketlerinin dördüncüsünü yakında meclisimize sunuyoruz. Yeni ve sivil anayasasına da Cumhur İttifakı ile çalışmaya başlattığımız birlikte tüm siyasi partilere bu hazırlığı sunacak STK'larla birlikte milletimizle paylaşacak yeni sivil anayasamıza inşallah kavuşacağız. Bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefimizden rahatsız oldular ama biz kararlılıkla bu yola devam edeceğiz. 

ÇEKİLİN ÖNÜMÜZDEN: Türkiye’yi salgın sonrası küresel sistemin lider ülkeler arasına sokmak kararlığımızı sürekli ifade ediyorum. Bu tablo birilerine rahatsızlık veriyor. Ülkemizi darbelerle, terör örgütleri ile bir kısır döngünün içine hapsedenler bağımsız Türkiye hedefimizden hoşlanmadılar, rahatsız oldular. Biz kararlılıkla bu yola devam edeceğiz. Bize sürekli çelme taktılar. Hizmet yaparsınız önünüze dikilirler, gidin ürettiğiniz bir şey varsa onu anlatın. Bizim yağacağımız daha çok işler var. Okullarımız, altyapımız var, dış politikada attığımız atacağımız adımlar var. Çekilin önümüzden de rahatça çalışmaya devam edelim. Suni gündemlerin peşinde koşmamız için her yolu denediler. Hamdolsun ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar. Bizim inşa edecek daha çok eserimiz var. Gençlerimize bırakacak 2053 vizyonumuz için kat etmemiz gereken çok mesafe var.

TERÖR DEVLETİ İSRAİL: Filistin unutmayın bizi bekliyor. Filistin tüm o yavruların ağlamaları ile bizi bekliyor. Dışişleri Bakanlığımız BM Genel Kurulu’nda başarılı bir oturumu hamdolsun dün gerçekleştirdiler. Bunu gerçekleştirirken bir şeyi haykırdılar. Filistin 1947’den itibaren topraklarının bu terör devleti İsrail tarafından nasıl işgal edile edile bugünkü bir parça Filistin toprağına döndüğünü anlattılar. Anlatacağız, bu haritaları göstere göstere anlatacağız. Bu terör devleti İsrail’in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım. Gençler bu terör devleri İsrail’i çok iyi anlamanız lazım. Bizi yeniden kısır çekişmelerin, sahte gündemlerin kıskacına hapsetmek isteyenlere bunca yıldır eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. Tüm dünya mazlumları güçlü bir Türkiye’nin ayağa kalkacağı günü bekliyor.

 

Kaynak: anka