Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin engellemelerine rağmen birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek "Kimi zaman mahkemeler yoluyla, kimi zaman sokak olaylarıyla ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktılar" dedi. Dün İkinci Boğaz Köprüsü'nü engellemek için her yola başvuranların aynı saiklerle bugün Kanal İstanbul'a karşı çıktığını söyleyen Erdoğan, "Bilim insanlarının katkısını alarak tekemmül ettirdiğimiz bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bunlara aldırmıyor çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın-Kurucaşile yolunun Çakraz-Karaman köyü arasında kalan 11.8 kilometrelik kesiminin açılış törenine, Cumhurbaşkanlığı’ndan canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINA MÜHRÜMÜZÜ VURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ: Amasra'nın merkezinde yer aldığı bu bölge tarihi dokusu ve tabii güzellikleri ile Batı Karadeniz'in en nadide yerleri arasında bulunuyor. Son yıllarda ülkemizin turizm alanında yakaladığı ivmeye bağlı olarak bölge yurt içi ve yurt dışından ciddi sayıda turist çekmeye başladı. Ancak bölgenin zorlu coğrafi şartları turizm ve diğer alanlardaki potansiyelinin tam manası ile hayata geçmesine engel teşkil ediyor. Özellikle ulaşım konusunda hem buralarda yaşayan kardeşlerimiz hem de bu güzergahı kullanan yolcularımız sıkıntılarla karşılaşıyordu. Bu sorunu çözmek amacıyla doğu-batı yönünde ulaşımı sağlayan Bartın ile Amasra'yı Kurucaşile ile bağlayan 90 kilometre uzunluğundaki yolu 75 kilometre düşürecek şekilde yeniden projelendirdik. Peyderpey hizmete açtığımız bu yolun Çakraz-Karaman Köyü arasında kalan 11,8 kilo kesimini bugün hizmete sunuyoruz. Böylece güzergahın 37,6 kilometrelik kesimi bölünmüş 4,5 kilometrelik Amasra bağlantısını ise tek yol standardında tamamlamış oluyoruz. Ayrıca bu güzergahta 267 metrelik Cumayanı Viyadüğü ile 320 metrelik 6 adet çift köprü de inşa ettik. Yine proje kapsamında Akkonak Kalaycı Cumayanı ve Meydan olmak toplam 4 adet kavşağın yapımını tamamladık. Dağlık ve gerçekten sıkıntılı bir bölgede yer alan yollarımızı tünel ve viyadükler ile çok daha geniş bir hale getirdik. Projemizle 14,9 kilometre olan güzergahı 11,8 kilometreye indirerek 3,1 kilometre kısalttık. Bu şekilde süresini de 15 dakika düşürdük. Burada yaşayan kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimize zamandan 9,1 milyon lira ve akaryakıttan 1,7 milyon lira olmak üzere toplamda 10,8 milyon lira tasarruf sağlayacağına inanıyoruz. Bartın-Amasra Kuruca Şile Cide yolunun tamamının hizmete girmesi ile de yol mesafesinin 15 kilometre kısaltmış olacağız. Böylece turizmden ticarete yatırımdan tarıma uzanan geniş bir yelpazede Batı Karadeniz bölgemizi çok farklı bir seviye taşıyacağız. Eserlerimizle, köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle, ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Toplam yatırım bedeli yaklaşık bir buçuk milyar olan Çakraz Karaman Köyü Yolu'nun bir kez hayırlı olmasını diliyorum.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALACAK BİR BAKIŞ AÇISIYLA HAREKET EDİYORUZ: Biz şanlı tarihi ile medeniyetiyle değerleri büyük bir milletiz. Biz aynı zamanda geleceğe dair büyük hayalleri olan bir devletiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 senesine her bakımdan daha güçlü daha üretken daha müreffeh bir şekilde girmek istiyoruz. Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikayesini ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü olduğunu ifade etmek isterim. Aynı şekilde 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz. Ulaşım projelerimizi planlarken ve hayata geçirirken sadece bugünün problemlerini neşter atmakla kalmıyor aynı zamanda ülkemizin geleceğini garanti altına alacak bir bakış açısıyla hareket ediyoruz.

HAVALİMANI SAYIMIZI 56'YA ÇIKARDIK: Göreve geldiğimizde patates deposu yapılması tartışılan tam 10 hükümet ve 17 bakan eskiten Bolu Tüneli’ni rekor sürede hizmete açtık. Asrın projesi Marmaray'ı ve Avrasya Tüneli'ni devreye alarak Asya ve Avrupa'yı denizin altından iki kez buluşturduk. Bu yatırımlara Osmangazi Köprüsü'nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ve daha pek çok eseri ekledik. Yine İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nu, Kuzey Marmara otoyolunu, Ankara yüksek hızlı tren garını, Kars-Tiflis-Bakü İpek demiryolu projesini, Ankara Etimesgut yüksek hızlı tren garını, Konya Selçuklu yüksek hızlı tren garının hizmete aldık. Havalimanı sayımızı 26'dan aldık 30 ilave ile 56’ya çıkardık. Muhalefetin engellemelerine rağmen hayata geçirdik.

HAYIRDAN BAŞKA LAF, KARGADAN BAŞKA KUŞ BİLMEYEN BU KİFAYETSİZLER: Vatan Caddesi'ne 'Buraya uçak mı indireceksiniz?' diye karşı çıkanlar, GAP projesini 'Milletin hakkını yiyecekler' diye eleştirenler, Keban Barajı için 'Kurbağalara göl yapıyorsunuz' diyenler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü buradan ‘mutlu azınlık geçecek diye yaftalayanlar’, rahmetli Özal'ın inşa etti ikinci köprüyü engellemek için her yola başvuranlar, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 'Uçağın inmediği yere havaalanı mı yapılır?' diyerek güya dalga geçenler işte bu zihniyetin günümüzdeki temsilcileri geride bıraktığımız 19 yıllık dönemde bizim de karşımızdaydı. Kimi zaman mahkemeler yoluyla kimi zaman sokak olayları ile ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktılar. ‘Hayır’dan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul projesine aynı saiklerle karşı çıktığını görüyoruz. Müjdesini, 11 yıl önce milletimizle paylaştığımız ciddi hazırlık yaptığımız emek verdiğimiz bilim insanlarının katkısını alarak tekemmül ettirdiğimiz bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bunlara aldırmıyor çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Çünkü biz dertliyiz bu ülkeye ve millete sevdalıyız.”

Kaynak: anka