Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. FETÖ’yü de son mensubu etkisiz hale gelene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında, bu milleti sömürenlere de pirim vermeyeceğiz. Bu da böyle bilinsin. Bizim kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdüler açık söylüyorum ama aldandık, şimdi toparlandık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“MECLİS’İMİZ DOLU DOLU YASAMA DÖNEMİ GEÇİRMİŞTİR: TBMM’nin 24 Haziran 2018 seçimleri ardından başlayan 27. dönem çalışmaları verimli şekilde sürüyor. Meclis’imiz 188 kanun teklifimizi görüşerek kabul etmiştir. 17 tezkere kabul edilmiştir. Kamu denetçiliği raporları da görüşülen konular arasındadır. RTÜK, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, HSK seçimlerini yapan Genel Kurulu’muz Sayıştay Başkanı’nı da belirlemiştir. Meclis İç Tüzük değişikliğine ve 11. Kalkınma Planı’na ilişkin iki ayrı karar da onaylanmıştır. Yazılı soru önergelerinden 31 binden fazlası cevaplandırılmıştır. Önergeler, doğrultusunda 10 adet araştırma komisyonu kurulmuştur, 6’sının raporu nihayete erdirilirken 4 raporun çalışmaları sürmektedir. Meclis’imiz 101 birleşimde 650 saat çalışmış, görüşmeler 31 bin sayfayı geçen tutanaklarda kayıt altına alınmıştır. Meclis’imiz dolu dolu yasama dönemi geçirmiştir. Gösterdiğiniz fedakarlıklar için teşekkür ediyorum.

HAREKETE GEÇİN: Biz hiçbir zaman vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık, olmayacağız. Harekete geçin. Erken kalkan yol alır. Sahayı güçlü bir şekilde tutmak mecburiyetindeyiz. Boş bıraktığımız her alanı karşı tarafın yalanla doldurduğunu unutmamalıyız. Bizim boş bıraktığımız her alanı karşı tarafın yalan ve iftira dalgasıyla doldurduğunu unutmamalıyız. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek yaptıklarımızı, yapmakta olduklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ki bu yalan ve iftira dalgası bitsin. CHP ve şürekası kendilerince yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltmek suretiyle milletimizin zihnini bulandırmaya çalışıyor. Yurt dışındaki kimi karanlık çevrelerden ve kirli sosyal medya mecralarından aldıkları destekle pervasızlaşan bu kesimin gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Bunu yaparken onların gündemlerinin peşine takılmayacak, hakikatleri ortaya koyarak sergilenen oyunu bozacağız. CHP tarafının kendi içinde yaşanan ve gizlenemez, saklanamaz hale gelen taciz, tecavüz, istismar skandallarını gözlerden kaçırmak için başlattığı karalama kampanyalarını başlarına geçireceğiz.

SİYASİ MÜSİLAJI ETKİSİZ HALE GETİRECEĞİZ: Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilajın üstesinden bilimin ve tekniğin ışığında yürüttüğümüz çalışmalarla geliyorsak Türk siyasetini kirleten siyasi müsilajı da etkisiz hale getireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonraki en büyük demokrasi ve kalkınma reformları uygulamalarına bizim dönemizde kavuştu.

BUNLARIN TEK TAAHHÜTLERİ YAPILANI DURDURMAK: Karşı çıktıkları hangi hizmet varsa önce ve en çok kullananlar kendileri olmuştur. Varsın öyle olsun. Helali hoş olsun. Buradaki mesele muhalefet etmek adına karşı çıkılan projeler, hizmetler, yatırımlar konusunda sergilenen samimiyetsiz, tutarsız, temelsiz yaklaşımın milletimize en iyi şekilde anlatılmasıdır. Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çıktık. Hedef 2023 Haziran. 2023 Haziran’ı ile birlikte ülkemiz yeni döneme adımlarını atacaktır. Bunların tek taahhütleri; yapılanı durdurmak, başlananı durdurmak, atılan temelin üzerini kapatmak, var olanı satmak, dağıtmak olan bir zihniyetin ülkenin ve milletin hangi meselesine çözüm üretebileceğinin muhasebesini milletimizle birlikte yapmalıyız. Dişe dokunur hiçbir iş yapmayan kimi muhalefet belediyelerinin bakanlıklarımızın, kurumlarımızın gerçekleştirdiği çalışmaları sahiplenme gayretlerine karşı dikkatli olmalıyız. Her türlü hırsızlık kötüdür ama siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür. Bu tür girişimlere karşı da iyi bir bilgilendirme çalışması yürütmeliyiz.

FELAKETTEN İKTİDAR DEVŞİRMEYİ TEMENNİ EDİYORLAR: Tek parti özlemiyle yanıp tutuşan bir muhalefet var. Milletin gönlüne girmek yerine ülkenin ve milletin felaketinden kendilerinden iktidar devşirmeyi temenni edecek bir yere kadar çıkardılar. Biz kimin ne dediğine, ne yaptığına, hangi oyunun aparatı haline dönüştüğüne bakmayacağız. Biz kendi işimize bakacağız.

SİNSİ YAPININ TEMİZLENMESİ KOLAY DEĞİL: Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümü. Türkiye; PKK ve DEAŞ gibi diğer terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi FETÖ ihanet şebekesine karşı da vermektedir. Kamudan iş dünyasına, sivil toplumdan eğitime kadar devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Fakat biz bunları içeride de dışarıda da kovalıyoruz. Yakaladıkça Türkiye’ye getiriyoruz. Şu anda Orta Asya’daki en büyük, bütün para, finans olaylarını koordine eden yakalandı, getirildi, sorgulamaları yapıldı, şimdi yola devam ediyoruz. Örgütün hain emellerini yerine getirmek için hala çalışan mensupları olduğu açıktır. FETÖ’yü de son mensubu etkisiz hale gelene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de pirim vermeyeceğiz. Bu da böyle bilinsin. Bizim kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdüler; açık söylüyorum ama aldandık, şimdi toparlandık. 2010’dan sonra bu süreci farklı bir havada yakın takipte götürüyoruz. Buralarda o gece kaç evladımız kaç kardeşimiz şehit oldu. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi 15 Temmuz’da direnirken son nefesini veren kardeşlerime rahmet diliyorum.”

 

Kaynak: anka