Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajında, 81 ilden muhtarlarla yaptığı toplantıları anımsatarak, "Tam 50 ayrı toplantıyla ülkemizdeki demokrasi piramidinin tabanını oluşturan muhtarlarımızla zirvesini temsil eden Cumhurbaşkanı arasında samimi ve hasbi diyalog kanalı oluşturduk" dedi. Muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağladıklarını söyleyen Erdoğan, "Muhtar maaşlarında da ciddi artışlar yaptık. Tek tip kimlik belgesinden silah ruhsatı harcına kadar pek çok konuda muhtarlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesine vesile olduk" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla görüntülü bir mesaj yayınladı. Erdoğan, “Türkiye’nin her karış toprağında hizmet veren yaklaşık 50 bin muhtarımızla gönül gönüle vererek yaptığımız işlerden biri de 2015 yılında aldığımız bir kararla 19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü ilan etmekti” diyerek tüm muhtarların gününü kutladı.

"DEMOKRASİ PİRAMİDİNİN TABANINI OLUŞTURAN MUHTARLARIMIZ..."

Cumhurbaşkanlığı’na seçildiği 2015 yılını hatırlatan Erdoğan, “Ülkemizin 81 vilayetinin tamamından muhtarlarımızla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmeye başladık. Tam 50 ayrı toplantıyla ülkemizdeki demokrasi piramidinin tabanını oluşturan muhtarlarımızla zirvesini temsil eden Cumhurbaşkanı arasında samimi ve hasbi diyalog kanalı oluşturduk. Bu toplantılarımızla hasbihal etmenin yanında gerek muhtarlarımızın gerekse muhtarlarımız aracılığıyla pek çok vatandaşlarımızın, mahallemizin, şehrimizin sıkıntılarını çözdük” dedi.

“MUHTAR MAAŞLARINDA DA CİDDİ ARTIŞLAR YAPTIK”

Erdoğan, muhtarların sorunlara değinerek şunlar söyledi:

“Muhtarların en büyük sıkıntılarından biri olan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlarken muhtar maaşlarında da ciddi artışlar yaptık. Tek tip kimlik belgesinden silah ruhsatı harcına kadar pek çok konuda muhtarlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesine vesile olduk. İhtiyaç duyulan yerlerdeki uygun kamu arazileri üzerinde muhtarlık binaları yapılmasının yolunu açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin zaten hakkı olan konuma gelmesini temin ettik.”

“SİZLERİ KÜÇÜMSEYEREK MUHTAR BİLE OLMAZ MANŞETLERİ ATMIŞLARDI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi anımsatan Erdoğan, “Hapis cezası aldığımda birileri, güya kendi akıllarınca sizleri küçümseyerek ‘Muhtar bile olmaz’ manşetleri atmışlardı. Biz, kendimiz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhtarlarımızı da hak ettiği konuma getirdik. Muhtarlarımızın da kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmayarak gayretleri ve ferasetleriyle bu konunun hakkını vermeye başladıklarını memnuniyetle görüyoruz” ­diye konuştu.

Kaynak: anka