Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitime erişemeyen çocuklar için hazırladığı “Benim Oyun Sandığım” seti, Filistinli çocuklar için yola çıktı. Ankara'dan TIR'larla yola çıkan sandıkların içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistinli çocuklar için kaleme aldığı mektup da yer aldı. Erdoğan, mektubunda; "Sokaklarda özgürce koşturacağın, gökyüzüne korkusuzca bakacağın günler muhakkak gelecek. Doğan gün umuttur çocuğum, yüzünü güneşe dön" dedi. 

Millî Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitime erişemeyen çocuklar için tasarladığı “Benim Oyun Sandığım” seti, Filistinli çocuklar için yola çıktı. Çocukların gelişim alanlarını destekleyecek nitelikte hazırlanan 31 ayrı materyal ve 52 farklı ürünün bulunduğu oyun sandıklarının içine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistinli çocuklara mektubu da kondu. Oyun sandıklarının yüklendiği tırlar, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı törenle Ankara’dan uğurlandı.

"DOĞAN GÜN UMUTTUR ÇOCUĞUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubu şöyle: 

"İstikbalimizin mimarı sevgili evladım;

Sokaklarından bal ve gül akan Filistin zor günler yaşıyor. İşgalin, yıkımın, bombaların altında çocuk olmanın güçlüğünü biliyoruz. Türk Milleti olarak bizler uzakta değil, hemen yanı başındayız. Oyun oynamaktan, hayal kurmaktan, hayallerin için mücadele etmekten lütfen vazgeçme! 

Zulmün karanlığı ne kadar koyu olursa olsun, şafağın aydınlığına karşı duramaz. Sokaklarda özgürce koşturacağın, gökyüzüne korkusuzca bakacağın günler muhakkak gelecek. Doğan gün umuttur çocuğum, yüzünü güneşe dön. Aklımızdasın, gönlümüzdesin, dualarımızdasın! Sevgiyle gözlerinden öpüyorum."

 

Kaynak: anka