Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50 artı 1 tartışması ile ilgili olarak; “Bu konularla ilgili karar mercii, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili parlamentodur. Parlamento bu konuda bir değişikliğe giderse adımı da ona göre atılır. Parlamento daha önce Anayasa ile ilgili bu konuda bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi. vermez mi? Onu da görürüz" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de; AKP Grup toplantısındaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sondaj filosuna dördüncü geminin de eklenmesine ilişkin açıklamalarının anımsatılması ve "İsmi ne olacak?" denilmesi üzerine Erdoğan, “İsmini daha henüz belirlemedik ama sıfır kilometre. İnşallah ayrı bir güç katacak" karşılığını verdi.

“Bugünkü açıklamalarınız sonrasında Merkez Bankasının yarın faiz indirmeye devam edeceği sonucuna varabilir miyiz?” sorusunun sorulması üzerine de Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Yani hem bağımsızlığını konuşuyorsunuz... Bırakın da bağımsız olarak kararını o versin" açıklaması yaptı.

Bir gazetecinin, “Eleştirdiğiniz bazı isimler oldu, 'birlikte yol yürümem' dediniz. Bununla işaret ettiğiniz somut taraflar var mı?" sorusuna Erdoğan, “Anladığınıza göre...” dedi.

Erdoğan, "Siyasette yüzde 50 artı 1 tartışması var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekli olan çoğunluk yüzde 50 artı 1 sizce değişmeli mi?" sorusu üzerine ise şu yanıtı verdi:

“Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla ilgili karar mercii, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili parlamentodur. Parlamento bu konuda bir değişikliğe giderse parlamento değişikliğe gider, adımı da ona göre atılır. Parlamento daha önce Anayasa ile ilgili bu konuda bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi? Onu da görürüz.”

Kaynak: anka