Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 Ek Gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen 81 öğretmen için Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen yemekte konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“ÖĞRETMENLERİMİZİN MAAŞI 2002'DE 470 LİRA İKEN TEMMUZ 2021 İTİBARİYLE 5 BİN 100 LİRAYA YÜKSELDİ”

“2023'e giderken bir taraftan ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından olan mesleki teknik eğitimi özendirirken, eğitimde fırsat eşitliğini daha da güçlendirecek adımları atmayı sürdüreceğiz. Öğretmenlerimizi dünyanın en iyi, donanımlı, huzurlu eğitimcileri haline getirmek için üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz, yapacağız. Sizlerin çocukların eğitimi konusunda gösterdiği gayreti ve gösterdiğiniz fedakarlıkları yakından takip ediyoruz. Şimdiye kadar ülkemizin imkanları genişledikçe ortaya çıkan katma değerden özellikle öğretmenlerimizin istifade etmesini sağladık. Mali ve sosyal haklarında önemli işlere girdik. Öğretmenlerimizin maaşı 2002'de 470 lira iken Temmuz 2021 itibariyle 5 bin 100 liraya yükseldi. Nereden nereye? 2002 yılında aynı öğretmenin aylık 60 saatten aldığı ek ders ücreti 164 lira iken Temmuz 2021 itibariyle 1270 liraya çıktı.

”3600 EK GÖSTERGE BAŞTA OLMAK ÜZERE SAĞLAYACAĞIMIZ HAKLARIN ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

 Ek dersle birlikte bir öğretmenin eline 635 liraya geçerken bugün 6 bin 320 lira geçmektedir. İnşallah büyük Türkiye'nin mimarları olan öğretmenlerimizi korumayı, gözetmeyi sürdüreceğiz. Bu vesile ile bazı müjdeler vermek istiyorum öğretmenlerimize. Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 Ek Gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

 

Kaynak: anka