Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 50 artı 1 tartışmasına ilişkin, "50 artı 1’den geri dönülmemeli. 50 artı 1’den taviz verilmemeli. Madem her seçimde ‘kazandık da kazandık, kazandık da kazandık, yendik de yendik’ diyorsanız, işte size 50 artı 1 ile yeni bir fırsat daha. Kazanacağınıza inanıyorsanız 50 artı 1’i geri çekmeyi veya kaldırmayı düşünmemelisiniz. ..Bu oyuna gelinmeyeceğini net bir şekilde ifade ediyorum" dedi.

Enginyurt, TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ekonominin kitabını yazdık” açıklaması hakkında Enginyurt, "‘Faizle mücadele etmek benim vazifem’ diyor, dolar 10 lira 50 kuruş oluyor. Sorarsanız ‘dış güçler yaptı’ diyecekler. Dolar niye böyle arttı, ‘dış güçler’ diyecekler… Fahiş fiyatların sebebi ne, dış güçler. Ama kendisi boş zamanlarında ekonomi kitabı yazarak maalesef ülkemize büyük bir masal bıraktı. Ki bu masal, korku masalına dönüştü. Ve Türkiye bugün yine fakirleşti" diye konuştu.

Enginyurt, özetle şunları söyledi:

EKONOMİ KİTABIYLA MASAL BIRAKTI. MASAL KORKU MASALINA DÖNÜŞTÜ: ‘Faiz haram, dolar helaldir’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir ekonomist olmanın verdiği yetkiyle, etkiyle birlikte hamdolsun dolarımızı 10 lira 50 kuruşa çıkarttı. Yaparsa ‘AK Parti yapar’ diyorduk. Hakikaten AKP yapıyor yaparsa. ‘Faiz sebep enflasyon sonuç diyerek inandım’ diyor. İnancımdan taviz vermem’ diyor. ‘Faizle mücadele etmek benim vazifem’ diyor, dolar 10 lira 50 kuruş oluyor. Sorarsanız ‘dış güçler yaptı’ diyecekler. Dolar niye böyle arttı, ‘dış güçler’ diyecekler… Fahiş fiyatların sebebi ne, dış güçler. Ama kendisi boş zamanlarında ekonomi kitabı yazarak maalesef ülkemize büyük bir masal bıraktı. Ki bu masal, korku masalına dönüştü. Ve Türkiye bugün yine fakirleşti.

İKTİDARI BU TEHLİKELİ YOLDAN DÖNMEYE ÇAĞIRIYORUZ: Dine dayalı siyaset anlayışını yürüten Sayın Cumhurbaşkanı ve yandaşları ülkede dini kullanmak ve din üzerinden siyaset yapma yarışına girdiler. Dün Adalet ve Kalkınma Partisi’nde milletvekilliği yapmış Hüseyin Besli, ‘Kürtler ve Aleviler yalancıdır’ diyecek kadar bu ülkenin milyonlarca insanına hakaret etmeyi sırf siyaset uğruna göz önüne almışlardır. Televizyonlarda nöbetçi tetikçilik yapan sözde televizyoncular artık Türkiye’de mezhep üzerinden siyaseti kışkırtmaya başlamışlardır. Türkiye buna çok dikkat etmelidir… ‘Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde bir seçime gitmeli ve ortak bir yaşam sürdürmelidir’ derken maalesef iktidarı kaybettiğini gören Adalet ve Kalkınma Partisi Alevi vatandaşlarımızı, Kürt vatandaşlarımızı kışkırtıcı, tahrik edici sözler ve beyanlarla kendi tabanlarını sağlamlaştırma yoluna gidiyorlar. Bu tehlikeli bir yoldur. İktidarı bu tehlikeli yoldan dönmeye çağırıyoruz.

KAZANACAĞINIZA İNANIYORSANIZ 50 ARTI 1’İ GERİ ÇEKMEYİ VEYA KALDIRMAYI DÜŞÜNMEMELİSİNİZ: Demokrat Parti olarak net bir şekilde ifade ediyoruz, 50 artı 1’den geri dönülmemeli. 50 artı 1’den taviz verilmemeli. Madem her seçimde ‘kazandık da kazandık, kazandık da kazandık, yendik de yendik’ diyorsanız, işte size 50 artı 1 ile yeni bir fırsat daha. Kazanacağınıza inanıyorsanız 50 artı 1’i geri çekmeyi veya kaldırmayı düşünmemelisiniz. ‘İstikrar’ diyordunuz, ‘koalisyonlarla yönetilmemeli’ diyordunuz ama şimdi ısmarlama yazarlarınız ve ısmarlama görüşçüler sayesinde 50 artı 1’i ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Demokrat Parti olarak, Sayın Genel Başkan’ımız Gültekin Uysal ile bu oyuna gelinmeyeceğini net bir şekilde ifade ediyorum.

DOLAR 2023 OLURSA YANİ 20 LİRA 23 KURUŞ OLURSA HİÇ ŞAŞMAYIN: Dolar 10 lira 50. ‘Ver yetkiyi gör etkiyi’ dediler. ‘Hedef 2023’ dediler muhtemelen böyle giderse 2023’e kadar dolar 2023 olursa yani 20 lira 23 kuruş olursa hiç şaşmayın.  Hedefe istikrarlı bir şekilde giden Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’yi de istikrarlı bir şekilde batırmaya götürüyor.

"'20 YILLIK ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İLE BİRLİKTE HESAPLAŞMADAN HELALLEŞME OLMAZ' DİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklaması sorulan Enginyurt, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu insani ve inancın gereği olarak bir helalleşmeden bahsetmiştir. Bu helalleşmenin boyutu nedir, ne değildir, bunu cevaplayacak olan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Ama biz Demokrat Parti olarak Sayın Genel Başkan’ımız Gültekin Uysal ile birlikte 20 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte hesaplaşmadan helalleşme olmaz diyoruz” yanıtını verdi.

 

Kaynak: anka