Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi'ne katılan akıllı fabrika teknolojisi üreten Doruk, yaptıkları teknoloji ile sanayiye katma değer sağlayarak geleceği şekillendirdiklerini söyledi. İSTANBUL(İGFA)- İstanbul Tuzla'da 5-7 Ekim tarihleri arasında yapılan Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi'ne katılan Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden, dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Tuzla Viaport Marina Expo Center’da gerçekleşen zirvede, oruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden; “Yeni endüstri çağında dijitalleşme yoluyla üretim operasyonlarını proaktif olarak yönetebilen firmalar çok büyük kazanımlar elde ediyor. Çünkü dijital ve akıllı iş çözümleri firmaların rekabette kendilerine yer edinebilmeleri için çok önemli bir araç”  açıklamasını yaptı. 

Tedarik zinciri ile ilgili konuşan  ProManage MES/MOM ve Dijital Dönüşüm Proje Direktörü Devrim Balaban,"Tedarik zincirinin en tepesinde bulunan müşteri; kendi sistemlerini, alt yapısını, proseslerini takip eden, en önemlisi de öz denetimini yapabilen firmalarla çalışmak istiyor. Ayrıca kendi denetim mekanizmasını çalıştırırken de büyük eksiklikler görmek istemiyor. Bahsi geçen ölçümleri dijital uygulamalarla yapan işletmeler çok hızlı ve otomatik olarak verileri raporlayabiliyor.

Denetim süresi de aynı oranda kısalmakla birlikte çok daha güvenilir sonuçlar elde etmeyi sağlıyor. Müşteri aynı zamanda KOBİ’den proaktif olmasını, olası sorunları önceden görüp ilgili adımları atmasını istiyor. Proaktif kültürü ve dijital alt yapısı olan işletmeler çok sağlıklı bir şekilde bu süreci yürütebiliyorlar" dedi. 

Panelin sonunda dijitalleşme kültürünün firmalarda yer almasına dikkat çekerek, dijital araçların üretimde 2,5 kat artış sağlandığını belirtti. 

Kaynak: igf