Tüm Emekliler Sendikası, "Biz emekliler olarak bize dayatılan bu yaşam koşullarını kabul etmiyoruz, insanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz" diyerek, 28 Haziran Pazartesi günü Kadıköy'de eylem yapacak.

Emeklilerin açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğini belirten Tüm Emekliler Sendikası'ndan yapılan açıklamada, emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir ücret verilmesini istedikleri belirtildi. Emeklilerin, TÜİK rakamlarına dayanarak verilecek yüzde 5’lik zam farkınını değil açlık ve yoksulluk rakamlarının göz önünde bulundurularak daha yüksek bir artış beklediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Bugünkü iktidarın uyguladığı yanlış ekonomik politikalar sonucu emeklilere dayatılan yaşam koşulları açlık ve yoksulluk içinde dayanılmaz bir hal almıştır. Ömrümüzü faturalar ile boğuşarak yaşamak istemiyoruz. Sahte TÜİK rakamlarına dayanarak verilen yüzde 5’lik zam farkını değil, açlık ve yoksulluk rakamlarının göz önünde bulundurularak emekli maaş artışlarının buna göre yapılmasını talep ediyoruz. Biz emekliler olarak bize dayatılan bu yaşam koşullarını kabul etmiyoruz, insanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz.

Ülkenin bütün emeklileri, işçi memur ve bağ kur emeklisi, sendikalı-sendikasız tüm emekli yurttaşları ve emeklilerin sorunlarına duyarlı basın mensuplarını, sorunlarımızı ve taleplerimizi duyurmak üzere temmuz ayı maaş zammı ile ilgili Kadıköy Rıhtım alanında yapacağımız basın açıklamamıza katılmaya davet ediyoruz." 

Kaynak: anka