Haber: EDDA SÖNMEZ / Kamera: ADEM KARABAYIR  

Emekli Büyükelçi Yalım Eralp, CHP'ye üye oldu. Eralp'e rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen "Prens Adaları Felsefe ve Siyaset Sempozyumu"na katılmak için geldiği Büyükada'da emekli Büyükelçi Yalım Eralp'in partiye üyelik başvurusunu onayladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Anadolu Kulübü'nde düzenlenen törende Eralp'e CHP rozetini taktı.

Törene; Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Büyükelçisi Angele Da Cruz, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Ali Öztunç, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve milletvekilleri Enis Berberoğlu, Sibel Özdemir ve Akif Hamzaçebi de katıldı.

“BU İŞE GİRİŞMEK BAŞTAN YANLIŞTI”

Törenin ardından ANKA Haber Ajansı'na konuşan emekli Büyükelçi Yalım Eralp, "Benim eşim de parti üyesiydi. Benim de haberim yoktu bugün tören yapılacağından haberim yoktu. Sürpriz oldu. Söylemediler yoksa ben başka kıyafetle gelirdim monşer olurdum" dedi. 

Yalım Eralp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyaretinde görüşemediği Devlet Başkanı Joe Biden eleştirisi ile ilgili ise "Bir defa her seferinde ABD Başkanı Joe Biden’la görüşme diye bir şart yoktur. Böyle bir beklenti içinde oldularsa yanlış bir bekletti olmuştur. Biden'ın, şu sırada başka öncelikleri var. İklim değişikliği, Fransa ile ilişkileri. Onun için bu işe girişmek baştan yanlıştı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- EMEKLİ BÜYÜKELÇİ YALIM ERALP’IN CHP ÜYE OLMASI

-EMEKLİ BÜYÜKELÇİ YALIM ERALP’IN RÖPORTAJI

Kaynak: anka