Eğitim Teknolojileri Girişimi Hub21 Learning 300 bin Dolar yatırım aldı. Kadın liderliğindeki girişim, 7-17 yaş aralığındaki öğrencilerin gelecekteki iş hayatlarında gerekli teknik becerilerde uzmanlaşmasını sağlayan küresel topluluk oluşturuyor.ANKARA (İGFA) - Didem Cikse ve Sylvain Roussarie tarafından iki yıl önce kurulan Hub21 Learning, ilk yatırım turunu tamamladı.

Angel Effect`in de aralarında yer aldığı tura katılan melek yatırımcıların çoğunluğu, Hub21'in kendi çocuklarının eğitimine sunduğu katkıyı takdir etmenin yanı sıra binlerce çocuk üzerindeki etkisini değerli bulan Hub21 ebeveynlerinden oluşuyor.

Tohum öncesi yatırım turunda Analytica House Kurucusu Kıvanç Ünal, Mesmerise Global Chief Innovation Officer Erenşah Ayanlar ve 212 Partner Ali Karabey bu yolculukta ekibe destek olmak için Hub21'e danışma kurulu üyesi olarak katıldı.

Gelirlerinin yüzde 30`unu Turkiye dışından elde ettiklerini belirleyen Hub21 Learning Kurucu Ortağı Sylvain Roussarie, tohum yatırımı sonrasında İngiltere pazarına açılmayı hedeflediklerini açıklayarak, “İlk günden bu yana dünya çapında faaliyet gösteren bir girişim olduk. Türkiye'de bir Türk ve bir Fransız tarafından kurulurken, 2 yıldan kısa bir süre içinde 10'dan fazla ülkeden 500'den fazla öğrenci Hub21 topluluğuna katıldı. 4 farklı milletten oluşan çekirdek ekibimiz ve 5 farklı ülkede yaşayan eğitmenlerimiz uluslararası bir eğitim topluluğu kuruyoruz” dedi.

Kaynak: igf