Özgür Eren YILMAZ

Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticisi Ramazan Gürbüz, “Eğitimle ilişkili kişiler aşılanmak koşuluyla derhal yüz yüze eğitim başlatılmalı” sözleriyle okulların tüm kademelerde açılmasını savunuyor ancak aşılama çalışması ile ilgili kaygılarını şöyle ifade ediyor: “Biz diyoruz ki öğretmene aşılama çok yetersiz. Öğretmenlere yaratılan algı kadar aşılama yapılmadı. Israrla bunun altını çiziyoruz”

Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticisi Ramazan Gürbüz, ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu. Yüz yüze eğitimin pandemi koşullarına uygun olarak tüm kademelerde başlamasını istediklerini söyleyen Gürbüz şöyle konuştu:

"BAŞINDAN BERİ YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN YANAYIZ"

“Tüm eğitim bileşenlerinin; öğretmenler başta, hizmetli, memur, servis, kantin, güvenlik… yani eğitimle ilişkili kişiler aşılanmak koşuluyla derhal yüz yüze eğitim başlatılmalı. Biz hep şunu savunduk: dünyada da en son kapatılması gereken yer okullardır.  29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar kapanma dediler. Tüm fabrikalar açıktı. En az 8-10 milyon kişiye izin/görev belgesi vermişler. Bunlar işçiler. Kandırmaya falan gerek yok, biz yüz yüze eğitimden yanayız ama pandemi koşulları yerine getirilerek.”

“YARATILAN ALGI KADAR AŞILAMA YAPILMADI”

Öğretmenlerin aşılanmasının tamamlanması gerektiğinin altını çizen Gürbüz, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aşı konusunda yapılan açıklamalara da tepki gösterdi:

“Bakanlık diyor ki 499 bin öğretmeni, yani öğretmenlerin yüzde 40’ını aşıladık. Bu rakam doğru değil. Biz diyoruz ki öğretmene aşılama çok yetersiz. Öğretmenlere yaratılan algı kadar aşılama yapılmadı. Israrla bunun altını çiziyoruz. Bu 499 bin şunun için doğru değil çünkü diyor ki ‘499 bin öğretmen aşılama kapsamına alınmıştır.’ Yani randevu almışlar, bir bölümü aşılanmış ve saire. Randevu alan da aşılanmış gibi kamuoyuna bilgi vermek neyin nesidir? Şimdi mesela ben aşı kapsamında tanımlandım. İlk doz aşımı da oldum ama ben 55 yaş üstünden oldum, öğretmen olduğum için değil. Bu 499 bin içinde 20 gün sonraya aşı randevusu bulanlar var. E biz şimdi bunu aşılanmış mı kabul edeceğiz? Kaldı ki bu büyük bir başarı da değil. 1 yıldan fazla vakit geçti 1 milyon, 1 milyon 100 bin eğitim çalışanını aşılayamıyorsan bu büyük bir başarı değil.”

"ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA ÇALIŞAN 15 BİN ÖĞRETMEN ACİLEN AŞILANMALI"

Engelli öğrencilerin eğitim gördüğü ve şu anda yüz yüze eğitim yapan özel eğitim kurumlarında çalışanların da acilen aşılanmasının altını çizen Gürbüz, şunları söyledi:

“Eğitim Kurumlarında çalışanların aşılanmadığına dikkat çeken Gürbüz, “Oradaki çocukların durumu çok ağır. Hiçbir kural tanımazlar, maske taktıramazsın, el hijyeni uygulatamazsınız. Yaş itibariyle özel öğretimin de üç kademesi var. Bunun öğretmeni toplam Türkiye’de 15 bin 321 kişi. Hala bunlar aşılanmamış. Bu okulların açık olması çok önemli, bu çocukların evde idare edilmeleri de çok zor. Bu öğretmenlerin acilen aşılanması gerekiyor özellikle üçüncü (lise çağı) kademe… Bir de bu geçen yılki rakam bu sene belki emekli olan var, kapanan kurumlar var…”

 

Kaynak: anka