Eğitim İş Sendikası, üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorunu nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Ali Er hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş), Gençlik ve Spor Bakanı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü hakkında, görevlerinin gereklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle bugün suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Eğitim İş’ten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Yeni akademik eğitim-öğretim yılının başlaması, ülkemizde toplumun genel ekonomik sorunları üzerinde belirleyici olan yüksek enflasyonla birlikte öğrencilerin barınma sorununu gündeme getirmiş ve devlet yurtlarının yetersizliği kısa sürede ülkemizin ana sorunları arasına girmiştir.

Öğrencilerin barınma ihtiyacı, eğitim hakkının bütünleyici bir parçasıdır. Bu ihtiyacın giderilmesi, Anayasal ve yasal sorumluluklar ile ilgili kamu idarelerinin üzerlerine yüklenmiş bir ödevdir. Ancak buna rağmen bugüne kadar bu ihtiyacı gidermeyen, giderme yönünde de herhangi bir çaba göstermeyen Gençlik ve Spor Bakanı ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü hakkında, görevlerinin gereklerini yerine getirmemeleri nedeniyle Sendikamızca suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Kaynak: anka