Eğitim-İş'in 16. kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşan Genel Başkan Kadem Özbay, "Eğitim-İş, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferlerinin ortak çatısıdır. Sendikamız, ülkemizi kuşatan, sarmalayan gericiliğe meydan okuyan bir deniz feneridir" dedi.

Eğitim-İş, 16. yılını Ankara'da kutladı. Sendika yöneticileri, üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, aynı zamanda Fakir Baykurt Onur Ödülleri de sahiplerini buldu.

Balgat'taki bir otelde yapılan kutlama etkinliğinde konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Eğitim-İş'in kökleri TÖS'ten, TÖB-DER'den, Köy Enstitülerinden gelmektedir. Eğitim İş, tüm eğitim emekçilerinin ve paydaşlarının hakları ve gönenci için mücadele veren demokratik bir kitle örgütüdür. Eğitim-İş, kendisini yalnızca sınıf kavgası ile sınırlandırmayan, ülkemizin geleceği ve yarının bireyleri olan öğrencilerimizin laik, bilimsel, kamusal, ulusal, çağdaş ve adil eğitim hakkını önceleyen bir sendikadır. Eğitim-İş, ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren her toplumsal olay ve gelişmede emekten, demokrasiden, haktan, adaletten, Cumhuriyet'in ilkelerinden yana net ve kararlı bir duruş sergileyen demokratik, örgütlü bir güçtür. Eğitim-İş, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferlerinin ortak çatısıdır. Sendikamız, ülkemizi kuşatan, sarmalayan gericiliğe meydan okuyan bir deniz feneridir. Hepimiz aynı gemideyiz tekerlemesi ile her rezaletin örtülmeye çalışıldığı günümüzde Eğitim-İş'liler, ülkenin aydınlık yüzü ile birlikte her zaman olduğu gibi Bandırma Vapuru'ndadır" diye konuştu.

Fakir Baykurt Onur Ödülleri, geçen yıl pandemi nedeniyle ödül töreni yapılamadığı için hem 2020 hem 2021 için verildi. Fakir Baykurt Onur Ödülleri kapsamında 2020 ödülleri Osman Şahin ve Mustafa Gazalcı'ya, 2021 ödülleri İnci Aral ve Nevzat Helvacı'ya verildi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Etkinlikten genel görüntüler

- Başkan Kadem Özbay'ın konuşması

- Ödül Töreni sırasıyla Osman Şahin, Mustafa Gazalcı, İnci Aral, Nevzat Helvacı

 

 

 

Kaynak: anka