İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde yaşayan eğitim gönüllüsü Cihangir İlkcoşkun, yaklaşık 15 milyon TL değerindeki 6 dönümlük arsasını fen lisesi yapılması için bağışladı. Daha önce de bir arazi bağışlayıp ilçeye okul yaptıran İlkcoşkun, "Ömrüm yettiğince eğitime ve sağlığa desteğim devam edecek" dedi. Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakaya, İlkcoşkun'a teşekkür ederken, Eğitim- İş Sendikası Kemalpaşa Temsilcisi Salih Topuk ise Kemalpaşa'ya 22 yıldır okul yapmayan devletin bir an önce çalışmalara başlamasını istedi.

Okul binası yetersizlikleriyle gündeme gelen İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde belediyenin girişimleriyle önemli bir adım atıldı.

İlçede eğitime katkılarıyla bilinen emekli Cihangir İlkcoşkun, imara yeni açılan Kuzey Kentsel Gelişme Alanı'ndaki 6 dönümlük arsasını fen lisesi yapılması kaydıyla İzmir Valiliği'ne bağışladı.

Okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inşa edileceği, Kemalpaşa Belediyesi tarafından da çalışmaların destekleneceği açıklandı.

"DESTEĞİM DEVAM EDECEK"

Yaklaşık 15 milyon TL değerindeki, yeni imar geçen arsasını bağışladığına dair protokolü imzaladıktan sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'yı ziyaret eden eğitim gönüllüsü Cihangir İlkcoşkun, eğitim ve sağlık alanında desteğinin devam edeceğini söyledi. Daha önce de bir arazisini bağışlayıp Kemalpaşa'ya 75'nci Yıl İlkokul ve Ortaokulu'nun yapılmasını sağlayan İlkcoşkun, "Ömrüm yettiğince eğitime ve sağlığa desteğim devam edecek. Kemalpaşa'ya hayırlı olsun" dedi.

İlkcoşkun, geçmişten bugüne çalışmaları ile Kemalpaşa'ya 17 okul kazandıran Başkan Karakayalı'ya da şükranlarını sunduğunu söyledi.

Uzun yıllar öğretmenlik ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı ise şöyle konuştu:

“Sevgili Cihangir İlkcoşkun'u bu onurlu davranışı ve eğitime verdiği destek dolayısıyla tebrik ediyorum. Kendisi eğitim gönüllüsü bir arkadaşımız. 1998’den 2002 yılına kadar Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaptığımda, eğitim seferberliğinin olduğu bir dönemde, 30 derslikli bir okul için hiç tereddüt etmeden Cihangir beye gittim. Kendisinin kabulü ve bağışıyla devletimiz 30 derslikli, modern bir okul yaptı. Belediye Başkanlığım döneminde ise Kuzey Kentsel Gelişme Alanı’nda 6 bin metrekarelik arsayı Kemalpaşa’nın ihtiyacı olan Fen Lisesi için bağışladı. Millî Eğitim Bakanlığımız ile birlikte okulumuzu inşa edeceğiz.”

"22 YILDIR OKUL YAPILMADI..."

Eğitim-İş Sendikası Kemalpaşa Temsilcisi Salih Topuk ise Kemalpaşa'nın eğitimde çok ciddi sorunlarla baş etmeye çalıştığını söyledi. Eksikliklere ilişkin hazırladıkları raporu geçen aylarda kaymakamlık, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine sunduklarını anlatan Topuk, "Eğitimdeki en büyük eksikliğimiz okul. Özellikle ilkokul. En son yapılan ilkokul, 1999 yılında hizmete giren 75. Yıl İlköğretim Okulu'ydu. O gün nüfus 65 bindi. Bugün nüfus 120 bine dayandı. Aradan 22 yıl geçmiş ama Kemalpaşa'ya tek bir ilkokul yapılmadı. Mevcut 5 ilkokuldan 2'sinde de halen ikili eğitim yapılıyor. Bizim beklentimiz; bağışlanan ve eğitim alanı olarak ayrılan arsalara devletin bir an önce kazmayı vurması" dedi.

 

Kaynak: anka