Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Tuncay Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’ye sorunlarını anlatırken Tarım ve Orman Bakanlığı’nı, “Bir adama beddua etmenize gerek yok. Tarım ve Orman Bakanlığı’na işi düştüğü zaman ya felç olur ya ölür” diyerek eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve beraberindeki CHP heyeti, bugün Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Tuncay Şahin, CHP heyetine yaşadıkları sorunları anlattı. Düzce’nin yüzde 51’nin orman olduğunu aktaran Şahin, “Bir adama beddua etmenize gerek yok. Tarım ve Orman Bakanlığı’na işi düştüğü zaman ya felç olur ya ölür. Bunu iktisat kongresinde de söyledim. Tarım ve Orman Bakanlığı bir arada olmaz. Orman Kanunu Anayasa’da yazıyor. Tarım? Tarım konuşuluyor, hiçbir siyasi partiden şey yok. Akıllı tarım yapacağız. Nasıl yapacağız? Dijital, sulu, susuz, topraklı, topraksız tarım” diye konuştu.

Şahin, “Çevre ve Şehircilik ikinci yani. Beddua edeceğin yer varsa etmene gerek yok. Gidiyoruz, oralarda kavga yapıyoruz. Bizim kafamızın arkasında bir şeyimiz yok” dedi.  

Şahin, tarım işçisinin yaş ortalamasının yükseldiğini kaydederek, “Bizim Düzce’de tarım işçisinin yaş ortalaması 58. Doğuya gittikçe bu 70 yaşına kadar da çıkıyor. Buna bir ön açmanız lazım. Genç tarımı nasıl olabilir” diye öneride bulundu.

Şahin, yapay zeka üzerine çalışılması gerektiğini söyleyerek, “Mesela bunun üstünde de çalışabilirsiniz. Yapay zeka, yazılım. Dünyada her tarafa lazım yazılım. Avrupa diyorsunuz, sabah 4-5’te kalkacak. Almanya’ya 400 bin kişi lazım sadece onlara hizmet etmek için. Buradan gidenlere bedava para yok. Orada çalıştığı gibi burada çalışsın daha çok para kazanır” dedi.

Şahin, Düzce’yi kalkındıracaklarını ve işçilere de yüksek maaş vereceklerini, “Bizim kaderimiz, Düzce’nin kaderi 4 bin 250 lira değil. Bizim öyle bir hayalimiz yok. Yani biz ciddi manada 3,5 senedir eğitime yatırım yapıyoruz ama eğitimin dışında yatırım yapmıyoruz” diye açıkladı.

“HULUSİ PAŞAYI TEDAVİ ETTİRDİK”

Şahin, Düzce’nin alternatif tıpta iyi durumda olduğunu aktararak, “Mesele burada, kim geldi? Hulusi Paşa geldi, bakan. Rıfat Bey geldi. Ergün Atalay geldi, Türk-İş. Onları orada tedavi ettirdik. Ozondu, hacamattı” diye bilgi verdi.

Kaynak: anka