TUNCAY TÜRKGÜLÜ

Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki özel bir boru fabrikasında işten çıkarılan 120 işçi, fabrikanın önünde aileleriyle birlikte eylem yaptı. İşçiler, fabrika yönetimini ve üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'nı protesto etti.

Akçakoca'daki Ümran Boru Fabrikası'nda işten çıkartıan 120 işçi, bugün fabrika önünde bir basın açıklaması yaptı. Üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'ndan destek alamadıklarını belirten işçiler adına Aydın Özver konuştu. İşçilere, CHP Akçakoca ilçe teşkilatı da destek verdi.

Özver, “Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ayrılmış olduğumuz fabrikamıza karşı herhangi bir kötü bir amacımız yok. Tek amacımız ekmeğimize sahip çıkmak ve fabrikaya sahip çıkmak. Yıllardan beri süregelen bu toplu çıkarmalardan dolayı, Akçakoca halkı olarak ve Türkiye vatandaşı olarak yorulduk, usandık. Cebimizde beş kuruş para olmadan biz bayramı geçirdik. Çok buruk şekilde geçirdik” dedi.

Özver, Türk Metal Sendikası’nın kendilerne sahip çıkmadığını öne sürdü. İşçiler, slogan atarak hem fabrika yönetimini hem de Türk Metal Sendikası yöneticilerini istifaya davet etti.

 

 

 

Kaynak: anka