Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın orman yangınlarıyla ilgili belediyeleri hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Enginyurt, "El öpmekten başka bir şey yapmayan adamı; sırf benim adamım diye Muğla Tarım İl Müdürü yapacaksın ve döneceksin sorumluluğu büyükşehir belediyelerine atacaksın. Olmuyor Sayın Cumhurbaşkanı" dedi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de ülkenin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınları ve fındık taban fiyatlarının halen ilan edilmemiş olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Enginyurt, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir televiyzon programında söylediği ‘Ağustos ayında faizleri ve enflasyonu düşüreceğiz’ cümlesini hatırlattı ve "Şimdi ben Demokrat Parti milletvekili olarak soruyorum, faiz lobisine mi hizmet ediyorsunuz? Çünkü dolar sürekli yükseliyor, siz konuştukça yükseliyor. O zaman insan merak ediyor, niyetiniz faizi düşürmek değil diye endişeleniyor" dedi.

Enginyurt şöyle konuştu:

"HAYVANLAR YANIYOR, CUMHURBAŞKANI BUNU MADDİYATLA DEĞERLENDİRİYOR"

"Türkiye’yi yönetenler bizimle alay etmeye devam ediyor. Türkiye’yi yönetenler yangından ziyade yine kendilerine bir gelecek ve bir prim çıkarma adına siyasete devam ediyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı dalga geçercesine diyor ki ‘Orman yanarken hayvanlar da yanacak tabii ki. Beyaz et ya da büyükbaş hayvan, bedelini ödeyeceğiz’ diyor. Yani ormanlar yanıyor, hayvanlar yanıyor; ülkenin cumhurbaşkanı bunu maddiyatla, bunu parayla değerlendiriyor. Ormanlar yanıyor, ülkenin Cumhurbaşkanı Kanada’dan, Amerika’dan, Avustralya’daki yangınlardan örnek vererek güya orada da yangınlar 2 ay sürüyor, adeta ne var 8 gündür yanmış olsa dercesine yangını hafife alıyor. Yetmiyor, Sayın Cumhurbaşkanı yangınların sorumlusunu da ilan ediyor. Diyor ki ‘Yangınların sorumlusu büyükşehir belediyeleridir.’ Yani her zaman yaptıklarını yine yapıyorlar. Türkiye sanki 19 yıldır CHP yönetiyor, sanki Millet İttifakı yönetiyormuş gibi sorumluyu yine buldu. Sorumlu, CHP’li büyükşehir belediye başkanları. CHP’li belediye başkanlarını Antalya’da koordinasyon toplantısına dahi davet etmeyen irade büyükşehir belediye başkanlarını suçluyor.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI'M ARTIK YÖNETEMİYORSUN"

Sen Muğla’ya bir mezbahanede müdürlük yapmaktan başka özelliği olmayan bir nikah memurunu Muğla’ya tarım il müdürü atayacaksın, el öpmekten başka bir şey yapmayan, takla atmaktan başka bir özelliği olmayan adamı; sırf benim adamım diye Muğla Tarım İl Müdürü yapacaksın ve döneceksin sorumluluğu büyükşehir belediyelerine atacaksın. Olmuyor sayın cumhurbaşkanı, artık bu kap dolmuyor. ‘Ormanların yanan arazileri üzerinde yapılaşma olmayacak, Tarım Bakanı’na benim böyle bir talimatım yok’ diyor. 10 yıl önce yanan arazilere yapılan otelleri unuttu mu bu millet. Ormanlar yanıyor, ‘Yapılaşma olmayacak’ diyorsun ama ardından TOKİ devreye giriyor, vatandaşı borçlandırarak ‘Krediyle ev yapacağım’ diyorsun. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı’m artık yönetemiyorsun, yanındakiler yönetemiyor.

"FAİZ LOBİSİNE Mİ HİZMET EDİYORSUN"

Ormanlar yanıyor, büyük ekonomist Sayın Cumhurbaşkanı’mız dün akşam televizyonda açıklama yapıyor ve diyor ki, ‘Ağustos ayında faizleri ve enflasyonu düşüreceğiz.’ Bunu der demez dolar 8.60’a çıkıyor. Hayırdır Sayın Cumhurbaşkanı’m, bir sonraki dönemin Merkez Bankası Başkanı mı olmaya karar verdiniz? Şimdi ben Demokrat Parti milletvekili olarak soruyorum, faiz lobisine mi hizmet ediyorsunuz? Çünkü dolar sürekli yükseliyor, siz konuştukça yükseliyor. O zaman insan merak ediyor, niyetiniz faizi düşürmek değil diye endişeleniyor.

"FINDIK TABAN FİYATI 35 LİRA OLSUN"

Fındık hasadı başladı. Bahçede fındık toplanıyor. Üretici dalda fındık toplarken hükumetten gelecek habere odaklandı ama maalesef hala fındık taban fiyatları açıklanmadı. Efendim ormanlar yanarken şimdi fındık taban fiyatını açıklanması nereden çıktı? Zaten yanan ormanlara yaptığınız bir şey yok. Ormanları zaten kendi haline bıraktınız, yandı. 8 milyon üretici de yanmak üzere. 8 milyon üretici emeğinin karşılığını, alın terinin karşılığını bekliyor. Bu insanlar devletinden fındık taban fiyatının açıklanmasını bekliyor ama maalesef iktidar suskun. Biz fındık taban fiyatının 35 lira olarak ilan edilmesini, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin piyasaya girmesinin tekrar Sayın Cumhurbaşkanı’na buradan duyurmak istiyoruz."

Kaynak: anka