Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde meslektaşı Doktor Kaan Erol’u 75 bıçak darbesiyle öldüren Yavuz Sümter’in yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Sümter’in, meslektaşını aralarındaki husumetle öldürdüğünü, ancak ortada "canavarca hisle öldürme" durumu olmadığını belirten savcı, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yavuz Sümter Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Müştekiler Nilay Erol, Metin Erol ve tarafların avukatları duruşma salonuna geldi.

Duruşmada, Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde 11 Ekim 2020'de iddiaya göre nöbet nedeniyle tartıştığı meslektaşı Doktor Kaan Erol’u bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Yavuz Sümter’in yargılandığı davada duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. 

Mütalaada, Kaan Erol’un, kamu görevini yerine getirdiği için öldürülmediğine işaret edildi. İki doktor arasında iş sebebiyle kişisel bir husumet olduğuna vurgu yapılan mütalaada, Sümter’in iş temposuna dayanamamış olması, bunun sorumlusu olarak da Kaan Erol’u görmesinden ötürü eylemi gerçekleştirdiği kaydedildi.

75 BIÇAK DARBESİ ‘CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRME’ SAYILMADI   

Savcı, mütalaasında; sanık hakkında her ne kadar eylemleri sebebiyle “canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme” suçundan cezalandırılması istemiyle dava açılmış olsa da çok sayıdaki bıçak darbesinden ibaret eylemin tek başına canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme amacıyla hareket ettiğini gösterir nitelikte delil bulunmadığı; tasarlayarak öldürme suçunun oluşabilmesi için suçun salt kamu görevlisine karşı işlenmesinin yeterli olmadığı sebebiyle “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

"CANAVARSA HİS DEĞİL DE NEDİR?"

Mütalaanın açıklanmasının ardından, adliye önünde açıklama yapan Kaan Erol’un babası, Metin Erol, şunları söyledi:

“Bugün maalesef savcının okuduğu mütalaada korkunç şokla çıktık. Savcı evladımızın kamu görevini yapmazken öldürüldüğünü, canavarca hisle öldürülmediğini söyledi. Sanki sokakta sinek öldürülmüş gibi öldürüldüğünü söyledi. Hayır, evladım paramparça edildi. Hem de görevinin başında. 20 saat o hastanede ayakta önce ameliyata sonra da nöbete gitti. Sabah dörde kadar görevinin başındaydı. 10 dakika nöbetçi odasına girdiği an, arkasında pusuda bekleyen bu cani giriyor ve yanında getirdiği bıçakla evladımı bilerek isteyerek katlediyor. Bu canavarca his değil de nedir? Bu savcıyı reddediyorum. Böyle bir mütalaayı kabul etmeme imkan yok.”

“İDDİANAMENİN ARKASINDAYIZ”

Duruşma savcısının mütalaasını kabul etmediğini belirten baba Metin Erol, şöyle konuştu:

“Soruşturma savcının hazırladığı iddianamede, canavarsa his var, kamu görevlisi var, bilerek planlayarak, hepsi var. Ama bu mütalaada, kasten adam öldürmeye girer. Böyle bir şey yok. Adalete güveniyorum ama bu savcının mütalaasını kabul etmiyorum, savcıyı reddediyorum Soruşturma savcının verdiği iddianamenin arkasındayız, onun hemen karara bağlanmasını istiyoruz.”

 

Kaynak: anka