Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, yangınlarla ilgili "Devletin onlarca özel binek uçakları yerine yangın uçak ve helikopteri alınabilirdi. 'İtibardan tasarruf olmaz' gibi çağ dışı yaklaşım yerine acil durumlar için harcama yapılsaydı, bu felaket bu kadar büyümezdi" dedi.

Doğru Parti Genel Başkanı Serdaroğlu, ülkenin pek çok noktasında çıkan orman yangınlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Serdaroğlu, "Devletimiz ve milletimiz hiçbir zaman bu kadar çaresiz olmamıştır. Bu millet hiç bu kadar kötü yönetilmemiştir" sözleriyle iktidarı eleştirdi ve şunları kaydetti:

"Son bir haftadır ülkemizin yirmi bir farklı noktasında aynı anda veya peş peşe yangın çıkmıştır. Bu durum düşündürücüdür. Yurdumuz adeta ateşe verilmiştir. Ülke varlıklarımız gözümüzün önünde yakılmakta ve bir millet olarak çaresiz bir şekilde yangını izlemekteyiz. Devletimiz ve milletimiz hiçbir zaman bu kadar çaresiz olmamıştır. Bu millet hiç bu kadar kötü yönetilmemiştir. Devletin onlarca özel binek uçakları yerine yangın uçak ve helikopteri alınabilirdi. İtibardan tasarruf olmaz gibi çağ dışı yaklaşım yerine acil ve hayati durumlar için harcama yapılsaydı bu felaket bu kadar büyümezdi. Geçmiş deneyimlerimizden bilmekteyiz ki, bu yangınlar dost olmayan iç ve dış odaklar veya çıkar amaçlı mafya türü yapılanmalar tarafından çıkarılmaktadır. Türk kamuoyu yurdunu kimler yakıyor bilmelidir. Gerçek saklanmadan açıklanmalıdır. Acımız büyüktür. Geçmiş olsun Aziz Türk Milleti."

 

Kaynak: anka