Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gübre desteklerinin yüzde 300 arttığını belirterek, Tekirdağ’da ziyaret ettiği çiftçiye, “Bu sene buğdaydan memnun musun?” diye sordu. Çiftçi ise, “Allaha şükür. Memnunuz" dedi. Diyarbakırlı çiftçi Faik Toy, “İzlerken biraz daha utandım Sayın Bakan” dedi.

Tekirdağ’da bir buğday tarlasında çiftçiyle sohbet eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gübre desteğinin yüzde 300 artırıldığını söyledi. Pakdemirli, “Üreticimiz bugün memnun. Allah’a bin şükürler olsun burada kuraklıktan da eser yok. Türkiye’miz kendi kendine yeterlidir. Üreticimiz para kazanıyor. Üreticimizin yüzü memnun iki üreticimiz de memnun. Sayın cumhurbaşkanımıza dua ediyorlar desteklerinden dolayı” dedi.

Buğday fiyatlarından memnun olduğunu söyleyen Tekirdağlı çiftçi ile Pakdemirli arasında şu diyalog geçti:

“BEKİR PAKDEMİRLİ: Bu sene buğdaydan memnunum diyor. Söyle bakalım?

ÇİFTÇİ: Memnunuz yani. Çok iyi, Allaha şükür.

BEKİR PAKDEMİRLİ: Fiyattan memnunsun.

ÇİFTÇİ: Memnunuz.”

"BU VİDEOYU İZLERKEN BİRAZ DAHA UTANDIM"

Öte yandan Diyarbakırlı buğday üreticisi Faik Toy ise sosyal medya hesabından DAP gübresinin tonu 6500 TL’ye çıktığını, bir dekar için 60 kilogram gübre kullanan çiftçiye verilen gübre desteğiyle sadece 2,5 kilogram olduğunu belirterek, “Bu videoyu izlerken biraz daha utandım sayın bakan” paylaşımını yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi ise buğdayda hasat devam ederken arpada 440 bin ton, buğdayda ise 395 bin ton ithalat yaptı. Arpa buğday ithalatının sebepleri arasında ise kuraklıktan kaynaklanan rekolte düşüklüğü gösteriliyor.

Kaynak: anka