Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye Halk Meclisi’nin Hatay açıklaması için Türkiye'nin "Her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahip olduğu" yanıtını verdi. Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş da "Suriye Halk Meclisi'nin, topraklarımızda hak iddiası içeren sözde bildirisi, Hataylılar ve tüm vatandaşlarımız için 'yok hükmünde'dir" dedi.

Suriye Halk Meclisi, Suriye Halk Meclisi, Hatay'ın Türkiye'ye katılmasının 82'nci yılında “Hatay'ı geri almak için her şeyi yapacağız” şeklinde açıklama yaptı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Türkiye’nin, “Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de, vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına” sahip olduğunu bildirdi.

Bilgiç’in konuyla ilgili bir soruya verdiği yanıt şöyle:

“Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz.

Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüzbinlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür.

Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de, vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir.”

LÜTFÜ SAVAŞ: HATAYLILAR İÇİN YOK HÜKMÜNDE

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Halk Meclisi açıklamasının Hataylılar için, “yok hükmünde” olduğunu söyledi. Başkan Savaş’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Suriye Halk Meclisi'nin, topraklarımızda hak iddiası içeren sözde bildirisi, Hataylılar ve tüm vatandaşlarımız için 'yok hükmünde'dir. Şehitlerimizin kanı ile çizdiğimiz milli sınırlarımıza göz dikmek kimsenin haddi değildir! Sözde bildiriyi şiddetle kınıyor, reddediyorum"

 

Kaynak: anka