Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa'da namaz kılmakta olan insanlara, İsrail kolluk kuvvetleri tarafından yapılan saldırıya ilişkin, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bugün Mescid-i Aksa'da namaz kılmakta olan insanlara, İsrail kolluk kuvvetlerinin yaptığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız" dedi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan bir diğer isim de TBMM Başkanı Mustafa Şentop oldu. Şentop, saldırıya ilişkin, "Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik ediyoruz. Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum" açıklamasını yaptı.

AKP Grup Başkanvekilleri de konuya ilişkin, sosyal medya hesaplarından tepkisini dile getirdi. Mustafa Elitaş, "Hiçbir kutsal tanımayan İsrail’in bu mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya girerek ibadetlerini yapan cemaate saldırmasını şiddetle kınıyoruz. İsrail Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan hürriyetine saygı duymalı, bir an evvel şiddete son vermelidir" yorumunda bulunurken, M. Emin Akbaşoğlu da, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ve ibadet eden müslümanlara hunharca ve alçakça saldıran İsrail Devletini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Filistinli Kardeşlerimizin her daim yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: anka