EDDA SÖNMEZ 

İstanbul merkezli 16 ilde terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yapılan operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmatlar, İstanbul Emniyetinde sergilendi.

Edinilen bilgiye göre; terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Ekim’de 16 ilde ortak operasyon düzenlenmiş, aranan 126 şüpheliden 91’i yakalanmıştı. Gözaltındaki şüphelilerin 14’ü pazartesi günü adliyeye sevk edilmiş, 4’ü tutuklanmıştı. Poliste gözaltına bulunan örgüt üyelerinin 35’i, jandarmadaki şüphelilerin tamamı ise bu sabah adliyeye sevk edildi. Geri kalan 9 zanlının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki ifade işlemleri devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesinde yer alan Terörle Mücadele Şubesi'nde operasyonda ele geçirilen silahlar bugün sergilendi. Sergide, 2 AK-47 tipi Kalaşnikof silah, 2 CZ-26 tipi makineli tabanca, “Akrep” diye tabir edilen makineli tabanca, “Gold”, “Lama”, Walther” ve “Browning” markadan oluşan 5 tabanca ile birlikte bu silahlara ait şarjörler ve 2 bin 107 adet mermi yer aldı. Yine aynı operasyon kapsamında Pendik’te bir ormanlık alanda yapılan aramalarda ise örgüte ait malzemeler de bulundu.

Kaynak: anka