Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden eski Devlet Bakanı Cemil Erhan memleketi Patnos'ta toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Devlet eski Bakanı Cemil Erhan'ın cenazesi hava yolu ile bugün memleketi Ağrı'ya getirildi. Ağrı Ahmedi Hani Havalimanından alınan Erhan'ın cenazesi, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı büyük bir konvoy ile Patnos Merkez Camii’ne getirildi. Cuma namazının ardından, cenaze namazının kılınması sağanak yağmur nedeniyle cami içinde gerçekleştirildi. Helallik alınmasının ardından, Erhan'ın cenazesi vasiyeti uyarınca Patnos İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Erhan'ın yakınları ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Veli Ağbaba, AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, CHP Ağrı, Muş ve Van il başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

CEMİL ERHAN KİMDİR?

Cemil Erhan 1938'de Balıkesir'in Balya ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Erhan, Adalet Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdür Yardımcılığı ve serbest avukatlık yaptı. Ağrı'dan 3 dönem milletvekilli seçildi. Erhan, 50. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Erhan, evli ve 3 çocuk babasıydı.

 

Kaynak: anka