Devlet erkanı ile siyasi parti yöneticileri, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümü ve Kıbrıs Türk Halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bakanlar bugün Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törene katıldı. Törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer aldı.

Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili olarak sosyal medyadan yapılan belli başlı kutlama mesajları da şöyle:

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay: Kıbrıs Barış Harekâtının 47. yıl dönümünde; Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğe kavuşturan, barışın ve milli dayanışmanın simgesi Barış ve Özgürlük Bayramını kutluyorum. Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinde canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Kıbrıs'ta Türk'ün adını silmeye çalışanlara karşı; baskı, zulüm ve katliamlara direnerek, barışın ve bağımsızlığın sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 47. yıl dönümünü kutluyor, şehit düşen kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum.  Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümünde aziz şehidlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Kıbrıs Türk Halkının kaderi kaderimizdir.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümünü kutluyorum. Kıbrıs'ta barış ve huzur uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün kardeşlerimin Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutluyorum.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 47. yılı kutlu olsun. Karaoğlan Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünü kutluyorum. Başta merhum Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan olmak üzere, Kıbrıs şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.  1974'te olduğu gibi barış ve huzur için Kıbrıs davasından vazgeçmeyeceğiz!

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: Kıbrıs'ın bağımsızlığı uğruna şehadete erişen kahraman Mücahidleri ve yiğit Mehmetçikleri Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 47. yıl dönümünde rahmetle anıyorum.  20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun. ''Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacak!''

Milli Savunma Bakanlığı: Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıl dönümünde şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Kıbrıs Türkü'nü öz vatanından çıkarmayı ve Ada’daki Türk varlığını yok etmeyi amaçlayanlara karşı bağımsızlığın meşalesini yakan 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 47. yıldönümü kutlu olsun. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Kıbrıs Türklüğünün var olma mücadelesinin kahramanları Fazıl Küçük ve KKTC’nin ilk CB Rauf Denktaş’ı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın kararını alan Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı, harekata katılan askerlerimizi, mücahitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Zaferimiz kutlu olsun.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti davası için mücadele edenleri hep hatırlayacağız.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Tarihin hiçbir döneminde bağımsızlığından ödün vermeyen milletimiz 47 yıl önce de aynı kararlılıkla Kıbrıs için mücadele etmiştir. Kuzey Kıbrıs'taki yurttaşlarımızın Barış ve Özgürlük Günü'nü kutluyor; aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Kıbrıs’a kalıcı barışı getiren ve Kıbrıs Türklerinin özgürlüğünü güvence altına alan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü kutlu olsun. Harekatta hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Kaynak: anka