Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurttaştan helallik istemesine tepki gösterdi. Yeneroğlu, "Demokrasilerde halktan helallik istemenin yolu bellidir. Millete hesap vermenin tek yolu sandıktır" dedi. Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmesi ya da Cumhurbaşkanı tarafından derhal görevden alınması gerektiğini söyledi. 

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında; gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Yeneroğlu, özetle şunları söyledi:

SOYLU’NUN İSTİFA ETMESİ YA DA CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN GÖREVDEN ALINMASI ŞARTTIR: Yakın bir geçmişe kadar bir eliyle rabia diğer eliyle de bozkurt işareti yaparak iktidar ortakları lehine mitingler düzenleyen, oluk oluk kan akıtacağından bahseden bir şahıstan söz ediyoruz. Söz konusu şahıs kendisine koruma polisi bile tahsis edilen bir suç örgütü lideri. Net bir şekilde söyleyelim, 90’ların tüm karanlık aktörleri ne yazık ki tekrar sahnededir. Tek bir farkla, bugün Türkiye’nin geldiği nokta o günlerden çok daha karanlıktır. Çünkü 90’larda söz konusu iddiaların onda biri karşısında Mehmet Ağar, bakanlıktan istifa etmişken, bugün çok daha ağır olan ithamlar karşısında İçişleri Bakanı istifayı aklından dahi geçirmemektedir. İddialar hakkında derhal soruşturma başlatılarak, Sayın Soylu’nun istifa etmesi ya da Sayın Cumhurbaşkanı tarafından derhal görevden alınması şarttır. Ayrıca Cumhurbaşkanı, Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmeli ve TBMM’de meclis soruşturması açılmalıdır. Bu iddiaları göz ardı etmek suç ortağı olmaktır.

BEKÇİLER GÜVENLİĞİ VE HUZURU TEHDİT ETMEKTEDİR: Maalesef ülkemizde hukuksuzluk norm haline gelmiştir. Yasalar, kurallar ve etik ilkeler ayaklar altına alınmakta ve yok sayılmaktadır. Bunun doğal sonucu ise halkımızın her gün yaşadığı haksızlıklar, şiddet ve adaletsizliklerdir. Bu durumun en vahim örneklerinden biri de maalesef bekçilerdir. Geldiğimiz noktada yeterli eğitim almadan belinde silahla şehirlere salınan bekçiler halkın güvenliğini ve huzurunu tehdit etmektedir. Buradan hükümeti bir kez daha uyarıyoruz. Daha kötü olaylar yaşanmadan derhal bekçilerin silah ve zor kullanma yetkilerini kaldırın ve gerekli eğitimleri almalarını sağlayın.

MİLLETE HESAP VERMENİN TEK YOLU SANDIK: Bugün Türkiye’de hükümet hiçbir şeyi kontrol edebilecek yetkinlikte değildir. Zaten bozulmuş olan ülke ekonomisi pandemi sürecini yönetemeyen iktidar sayesinde tamamen alt üst olmuş durumdadır. Oysa esnafımız üç haftadır çalışmamaktadır. İşsizlik ve yoksulluk her geçen gün artmaktadır. Esnaf kan ağlamaktadır. Ve tüm bu tablonun müsebbibi olan sayın Cumhurbaşkanı sorumlu bir politika uygulamak yerine, çıkıp halkımızdan helallik istemektedir. Demokrasilerde halktan helallik istemenin yolu bellidir. Millete hesap vermenin tek yolu sandıktır.”

 

Kaynak: anka