Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunlarına ilişkin, "Ev kiralarındaki fahiş artışların üstüne yurt başvurusu da olumsuz sonuçlanan öğrenciler çözümü neredeyse kampüse çadır kurmakta bulacak. Gençlerin gerçekçi ve ivedi çözüme ihtiyacı var" dedi.

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Şanlıoğlu, açıklanan yurt başvuru sonuçları sonrası birçok gencin yurtlara yerleşemediğine dikkat çekerek, "Özel yurt veya ev kiralama gibi yollar ise ne yazık ki alternatif değil, zira fahiş ücretler ve kiraları karşılamak imkânsız hale geldi" dedi. Şanlıoğlu'nun yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“GERÇEKÇİ VE İVEDİ ÇÖZÜME İHTİYAÇ VAR: İkamet etmediği bir şehirde öğrenim görecek olan çoğu öğrenci arkadaşımız barınma için KYK yurt başvurusunda bulunuyor. Özel yurt veya ev kiralama gibi yollar ise ne yazık ki alternatif değil, zira fahiş ücretler ve kiraları karşılamak imkânsız hale geldi. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla barınma telaşı işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ev kiralarındaki fahiş artışların üstüne yurt başvurusu da olumsuz sonuçlanan öğrenciler çözümü neredeyse kampüse çadır kurmakta bulacak. Üniversite öğrencilerinin barınma problemi, geçmişe kıyasla çok daha büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Gençlerin gerçekçi ve ivedi çözüme ihtiyacı var.’

İKTİDAR GENÇLERİN SESİNİ DUYMUYOR: Ne yazık ki mevcut iktidar gençlerin sesini yine duymuyor. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının tam olarak karşılanması için yürüttüğümüz birçok proje var. 81 ilde bölge bazında ve il bazında fizibilite çalışması yaparak, yurt açısından eksik tespit edilen bölgelerde ve şehirlerde yurtların kapasitelerini artırmak ve gerekli durumlarda ek yurtlar inşa etmek hedeflerimiz arasında.

KARŞILIKSIZ BURSU ARTIRACAĞIZ: DEVA Partisi olarak eğitim sürecinde verilen karşılıksız burslara ilişkin şartları da yeniden düzenleyerek, karşılıksız verilen burs kapsamı ve miktarını artırmayı hedefliyoruz. Böylece kimin hak kazanacağının neye bağlı olduğunun bilinmediği, şeffaflıktan ve adaletten yoksun burs sistemine son vererek ihtiyacı olan her öğrencimizin karşılıksız bursa ulaşmasını sağlayacağız. KYK Öğrenim Kredisini geri ödeyemeyen, karşılıksız burs alamayan ve şimdi de KYK yurt başvurusu olumsuz sonuçlanan gençler… Mağduriyet bitmek bilmiyor. Sunduğumuz çözümler ile gençlerin mağduriyetine en kısa zamanda son vermeyi amaçlıyor, bunun için çalışıyoruz.”

 

Kaynak: anka