SANCAR KIZILKAYA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin; “Kürt sorunu yok’ demekle, o bölgeyi yok sayamayız. Bütün siyasi partiler Kürtlerden sorumludur. Kürt sorununu PKK’ya bağlamak son derece yanlıştır. Sorunların çözümünün adresi TBMM’dir. Diğer yollar ve yöntemler Türkiye’ye zarar verir” dedi.

DEVA Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Kocaeli’de; Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Barosu ve esnafı ziyaret etti. Şahin’in düzenlediği basın toplantısına; DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanın Adem Koç, ilçe başkanları ve partililer de katıldı.

Şahin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki duruşunu şahsım adına çok beğeniyorum" dedi. Şahin, şunları söyledi:

 “DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM ZAMANI GELDİ”

“Değişim ve dönüşümün öncüsü DEVA Partisi. Çünkü ülkede değişimin ve dönüşümün zamanı geldi. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte farklı bir üslup ve tarza şahitlik ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gündeme gelmesi birilerinin başkanlık yapma arzusuydu. Şu ana devam eden sistem ucube bir yönetim sistemidir. Bunu halka dayattılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve gelirken partili bir Cumhurbaşkanı olacağını halka söylememişti. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ dedi. Vatandaşa anlatmadığı bir sistemi dayatıyor. Türkiye’de değişim hareketinin öncüsü DEVA Partisi olacaktır.

“HESAP YAPMAKTAN ACİZLER”

Türkiye’de geçmiş dönemlerde görülmemiş diyalog imkanını, DEVA Partisi’nde görmeye başladık. Siyaset dilini tamamen değiştirmek istiyoruz. Geçtiğimiz yılın kasım ayı itibari ile 67 maddelik parlamenter sisteme geçiş tüzüğümüzü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sunmuştuk. Muhalefet partiler ile birlikte hareket ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ziyareti öncesinde KYK ücretleri konusunda bir açıklama yapmıştı. O dönemde öğrencilere verilen 45 liralık burs ile bir çeyrek altın alınırken şimdi verilen 650 lira bir çeyrek altın yapmıyor. Bunun hesabını yapmaktan bile acizler. ‘Gözüne dizine dursun’ dedikleri kendi evlatları değil mi?

Bizim partimizde bir yönetici en fazla 10 sene görev alabilir. Bunun sebebi ise koltuğa yapışıp kalmamak. Bakın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görev süresi olmadığı için ülkedeki herkesi kendi kulu zannediyor. Ortak aklı yeniden egemen kılmak istiyoruz.

“İNSAN ONURUNDAN ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK”

Şu an 20 ayrı bölgede heyetler olarak Türkiye’yi geziyoruz. Şu ana kadar ülkeyi bir kere turladık. Seçime kadar bir tur daha atacağız. Bunun sebebi ise halkımız yandaş medya yüzünden sıkıntılarını tam anlamıyla anlatamıyorlar. Genel başkanımız ile birlikte gittiğimizde ise halkın durumunun vahimliğini görüyoruz. Ülkeyi yönetenler ise halkın durumundan habersiz. Tek dertleri iktidarlarını kalıcı kılmak. Bizim için insan onurundan daha önemli bir şey yok. AK Parti’nin MHP’ye vermiş olduğu tavizlerle insan hak ve özgürlüklerini görmezden gelebiliyor. Bu yorgun iktidarın artık sonu geldi. Biz de bir dönem onların içinde yer aldık. Ama o dönemde ülkede güzel işler oldu. Bu iktidarın artık gitme vakti geldi. Bu partiyi kurarak hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz.

“GÖZÜMÜZ ONLARIN ÜZERİNDE OLACAK”

Bugün seçimlerin güvenliğine ilişkin bir endişemiz var. Geçmiş dönemlerde itibaren muhalif partilerde her zaman böyle soru işaretleri olmuştur. Son birkaç yıldır muhalif partileri ülkenin her yerinden sandıkları güvenli hale getirmek için çalışmalar yapıyor ve bunda da başarılı olunuyor. DEVA Partisi bütün sandıkların hakimiyetini sağlayıp güvenliğini sağlayacak kadrolara sahiptir. YSK ise İstanbul seçimlerinde iyi bir sınav veremedi. O dönemde baskı ile karar verdiler. Hepimizin bu ülkenin hukuk devleti olduğuna inanıyoruz. YSK, İstanbul seçimlerini yenileyerek sınıfta kaldı. Gözümüz sürekli onların üzerinden olacaktır.

“KILIÇDAROĞLU DOĞRU BİR ADIM ATTI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na doğru bir adım attığı için teşekkür ediyoruz. 'Kürt sorunu yok' demekle o bölgeyi yok sayamayız. Biz ciddi anlamda bir Kürt sorunu olduğunu belirten bir partiyiz. Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımı çok yerinde ama HDP’nin cevapları çok manidar. Türkiye’de siyaset yapılacak tek yer TBMM’dir. Kürtler, ne PKK ne de HDP’nin elinde vesayet altında kalamaz. Bütün siyasi partiler Kürtlerden sorumludur. Bir topluluğu yok sayarak o sorunu çözemezsiniz. HDP’nin verdiği yanıt Cumhur İttifakı dilidir. Cumhur İttifakı zamanında İmralı’dan mektup getirip okutmuştur. HDP’nin tutumu da benzerdir. Kürt sorununu PKK’ya bağlamak son derece yanlıştır. Sorunların çözümünün adresi TBMM’dir. Diğer yollar ve yöntemler ülkeye zarar verir.

“HİÇBİR PARTİNİN BAYRAĞI ALTINDA SEÇİME GİRMEK İSTEMİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki duruşunu şahsım adına çok beğeniyorum. DEVA Partisi olarak hiçbir partinin bayrağı altında seçimlere girmeyeceğiz. Biz Ali Babacan ve DEVA Partisi bayrağı altında seçime girmek istiyoruz. Öncelikli tercihimiz budur. Listelerimizi de cesur yürekli arkadaşlarımızdan oluşturacağız."

Kaynak: anka