HDP’nin Edirne'de tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Mersin mitinginde yaptığı konuşmada dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Demirtaş’a 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Selahattin Demirtaş hakkında, Mersin’de 27 Şubat 2016’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın son duruşması Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı.

11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

Selahattin Demirtaş, duruşmaya tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden, avukatları ise Diyarbakır’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Demirtaş’ı savunmak için çok sayıda avukat da duruşma salonunda hazır bulundu.

Son sözü sorulan Demirtaş, suçsuz olduğunu ve konuşmasında hakaret maksadı taşımadığını ve beraatını istedi. Demirtaş'a, Davutoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına gerek görmedi. Demirtaş'ın avukatlarınca karara itiraz edilerek istinaf yoluna gidileceği öğrenildi.

Kaynak: anka