Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tunus'ta dün gece yaşanan darbe girişimini kınadı. Davutoğlu, "Bölgemizde yeni bir istikrarsızlık kaynağı olan bu gelişme karşısında ortak bir açıklama ile Tunus’ta demokrasiye destek vermeliyiz" çağrısında bulundu.

Ahmet Davutoğlu, Tunus'taki darbe girişimini sosyal medya hesabından kınayarak siyasi partilere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Arap Baharı sonrası demokrasiye geçiş tecrübesinin barışçıl bir şekilde sürmekte olduğu tek ülke olan Tunus’ta Cumhurbaşkanı üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini en şiddetli şekilde kınıyorum.

Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum: Bölgemizde yeni bir istikrarsızlık kaynağı olan bu gelişme karşısında ortak bir açıklama ile Tunus’ta demokrasiye destek vermeliyiz. Darbe, kim tarafından, hangi gerekçeyle ve nerede yapılırsa yapılsın lanetlenmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum: TBMM, acilen Tunus Meclisine ve tutuklu milletvekillerine destek açıklamasında bulunmalı ve demokrasi dışı bu tutumu kınamalıdır. Taraflarla görüşerek gerilimi düşürmek üzere Tunus’a hemen bugün bir heyet gönderilmeli.

Tunus’un komşuları Libya ve Cezayir’in liderleri ile acilen görüşülerek gerilimin bölgesel bir krize dönüşmesine engel olunmalı. Tunus’a komşu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, sürece olumlu katkıda bulunabilecek ülke liderleri ile istişarelerde bulunulmalıdır."

Kaynak: anka